CHP, 3 YAŞINDAKİ FURKAN’IN ÖLÜMÜNÜ MECLİS’E TAŞIDI

ANKARA (ANKA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, MR cihazı içine yatırılan 3 yaşındaki Furkan Bozdağ’ın cihazın içindeyken kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini belirterek, “Hangi gerekçe ile MR cihazına neredeyse zorla yatırılmıştır?” diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Henüz 3 yaşındaki Furkan Bozdağ’ın MR çekimi sırasında pediatrist veya pedagog görevlendirilmiş midir, pediatrist veya pedagog MR çekimine eşlik etmişler midir?

Ailesi tarafından önce Antalya Anadolu Hastanesi'ne götürüldüğü belirtilen Furkan Bozdağ’ın gerekli tedavisi bu hastanede neden yapılmamıştır?

MR cihazına yatmamakta ısrar ettiği ve sürekli ağladığı belirtilen 3 yaşındaki Furkan Bozdağ hangi gerekçe ile MR cihazına neredeyse zorla yatırılmıştır?

MR çekimi sırasında anestezi uzmanı eşliğinde Anestezili MR yöntemi neden uygulanmamıştır?

3 yaşındaki Furkan Bozdağ’ın MR cihazına yatırılmadan önce yüksek ateş, burun tıkanıklığı, üst solunum enfeksiyonu, soğuk algınlığı ile kalp sağlığında herhangi bir problem bulunup bulunmadığıyla ilgili tüm tetkik ve kontrolleri yapılmış mıdır?

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son 5 yılda 0-3 yaş grubuna dahil kaç çocuğun MR çekimi yapılmıştır?

Son 5 yılda 0-3 yaş grubuna dahil çocukların MR çekimlerinde ölümle veya sakatlıkla sonuçlanan vaka/vakalar yaşanmış mıdır?

3 yaşındaki Furkan Bozdağ için 24 Mart 2015 akşamı gerçekleştirilen tedavi süreci ile ilgili olarak idari ve yasal soruşturma süreçleri başlatılmış mıdır?” (ANKA)

(MG/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.