CHP’den Meclis'te bulunan partilere teröre karşı işbirliği çağrısı

ANKARA(ANKA) - Sağduyu çağrısı yapan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Şu anda sokak zamanı değil. Sokak provokatör kaynıyor” uyarısını yaparken Meclis’te bulunan partilere de, “Bütün partilerin terör karşısında birlik olması ve işbirliği içerisinde olmasını öneriyoruz” çağrısını yaptı.

Gök, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ülkenin karanlık günlerden geçtiğini ifade eden Gök, "Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gerçekten boşu boşuna ölen bu gençlerimizin elbette hesabını soracağız ve bunun sorumlusu 13 yıldır Türkiye’yi yöneten AKP iktidarıdır ve şu anda Cumhurbaşkanlığı mevkiinde bulunan zattır” dedi.

-SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI-

“Şimdi sokak zamanı değildir” diyen ve  sağduyu çağrısı yapan Gök, şunları ifade etti:

“Türkiye bir tuzağa sürüklenmek isteniyor ve biz de CHP olarak bu tuzaktan Türkiye’yi  kurtarmaya çalışıyoruz. Şimdi sokak zamanı değildir.

-PROVOKATÖR UYARISI YAPTI-

İyi niyetli insanlarımızın dışında çok kötü niyetli insanların ve provokatörlerin olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu provokatörlere, onlara, kötü niyetlilere fırsat vermeyelim. Sokaklarda insanlarımızın birbirlerinin işyerlerini yakmasına, birbirlerine saldırmasına izin vermeyelim.

-DÜN YAŞANAN OLAYLARA İŞARET ETTİ-

Dün Türkiye çok karanlık bir gece yaşadı. Ankara’nın göbeğinde HDP Genel Merkezi'ne kadar pek çok yerde pek çok ilçe binası ve işyerleri tahrip edildi. Tam da terörizmin amacına ulaşan görüntülerdir bunlar.”

-“CUMHURBAŞKANI SUSMALIDIR”-

Hükümetin tavrını da eleştiren Gök, “Şu anda bütün partilerin terörle arasına mesafe koyarak terörü el birliğiyle reddederek ama tam da kucaklaşmalarının tam zamanıdır. Bu arada hükümetin dünkü gelişen olaylarda olaylara seyirci kalması kabul edilebilir değildir. Olaylar üç-dört günden beri devam ederken daha hükümet kanadından daha  bugün ancak bir çağrı yapılabilmiştir. Cumhurbaşkanı susmalıdır. Başbakan, hükümet bu konuda tüm ülkeyi sağduyuyla yönetecek bir iradeyi sergilemelidir. Biz CHP olarak buna hazırız” dedi.

Meclis’te bulunan partilere çağrıda bulunan Gök, “Bir oyuna sürüklendiğimizin farkındayız. Siyaset kurumunun çözüm üretmesi gerektiğinin ısrarla altını çiziyoruz. Bu konudaki arayışlarımızı sürdürüyoruz. Meclis’teki bütün partilerle bir diyalog içerisinde bu kaos ortamından nasıl çıkılabilere CHP öncülük eden bir anlayışı sürdürüyor. Partilerin ilçe binaları niçin korunmamaktadır? Sincan İlçe Örgütümüzün binasına yapılan saldırının sorumluları nerelerdedir?” dedi.

-“CHP BU DÖNEMDE SOKAKTA OLMAYACAKTIR”-

Kötü günlerden geçildiğine işaret eden Gök, “Ama CHP bu dönemde sokakta olmayacaktır. Bütün üyelerimize her birine gönderdiğimiz genelgeyle herkesi bu dönemde sokaktan içeriye çektik. Bütün partilerin bunu yapması gerekir” dedi.

-“SOKAK PROVOKATÖR KAYNIYOR”-

“Sokak provokatör kaynıyor” uyarısını yapan ve siyasi partilere seslenen Gök, şöyle devam etti:

“Şu anda sokak zamanı değil. Sokak provokatör kaynıyor, kötü niyetli kişiler kaynıyor. Biz anamuhalefet olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Polemiğe girmeden bu dönemi karanlık dönemi soğukkanlılıkla ve serinkanlılıkla geçirecek her türlü tedbirde varız. 4 partiye de çağrıda bulunuyoruz, kendimizle birlikte, bütün partilerin terör karşısında birlik olması başta PKK terörü olmak üzere bütün terör eylemleri karşısında birlik olması ve soğukkanlı olması, işbirliği içerisinde olmasını öneriyoruz.

Sokakta meşru eylemlerini gösterme kararlığı içerisinde olan tüm yurttaşlarımız bilmelidir ki provokatörler işbaşındadır, bunlara karşı uyanık olunmalıdır, yapılmak istenen siyaset kurumunun çökertilmesidir. Bunlara alet olmayalım. Bütün partiler kendi üyelerini sokaklardan çekmelidir.”

-“CUMHURBAŞKANI BAĞIRIP ÇAĞIRIP MUHALEFET PARTİLERİNİ ELEŞTİRECEĞİNE ÖNCE DÖNÜP AYNAYA BAKSIN”-

“Son partilere ve Kürtlere yapılan saldırıda Osmanlı Ocakları denen bir yapılanmanın olduğu iddia ediliyor, ne diyorsunuz? Hürriyet gazetesine yapılan bir saldırıda AKP milletvekili ön planda, ne diyorsunuz?” sorusuna Gök, “Türkiye’nin temel sıkıntısı bu iktidarın anlayışı. İktidar olayları önleme arayışı içinde olacağına cumhurbaşkanıyla beraber körükleyen bir anlayış içerisinde. Cumhurbaşkanı bizzat bütün siyasal partileri muhatap alarak onlarla adeta bir siyasi mücadele içerisinde olarak toplumu ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya çalışıyor. Türkiye’nin  kullanması gereken dil sağduyu dilidir. Cumhurbaşkanı da buna dahildir. Cumhurbaşkanı bağırıp çağırıp muhalefet partilerini eleştireceğine önce dönüp aynaya baksın.

Siz bir yandan kandırılıyorsunuz, elinizdeki elma şekerini her zaman birisi alıyor, ondan sonra çocuk gibi ağlıyorsunuz, devlet böyle mi yönetilir?” dedi.

“Meclis’i toplamayı düşünüyor musunuz?” sorusuna da Gök, “CHP Meclis’in çalışmasından yanadır ama bu tek başına CHP’nin sayısal oranıyla olmuyor. Diğer partilerin de bu konudaki görüşlerini berraklaştırması gerekiyor. Bizim bu konuda Meclis’in çalışması konusundaki değerlendirmemiz ve diğer partilerle görüşmemiz sürüyor” yanıtını verdi.

-“SOKAK PROVOKASYONLARA AÇIK”-

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarında büyük saray yürüyüşünden bahsediyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Gök, “Biz şu anda sokaktan uzak durulması gerektiğini ifade ediyoruz. Sokak provokasyonlara açık. Kitlelerin kontrolü mümkün değil. Bizim arzumuz şu anda soğukkanlı olmaktır. O kendi değerlendirmesidir. Şu anda sokakların ne kadar kaos doğuracağı ortaya çıkmıştır” dedi. (ANKA)

(MG/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.