Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

CHP'li Tanal saldırıyı Meclis'e taşıdı

ANKARA (ANKA)- CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da barış için toplanan kalabalığa yönelik bombalı saldırıda birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, "önceden duyurulan ve 1 Ekim günü Ankara Valiliği’nden izni alınan barış mitingi için Ankara Emniyeti’nin mitingin toplanma alanı olan Ankara Gar kavşağında hiçbir güvenlik önlemi almamasının" gerekçelerini sordu.

Tanal, İçişleri Bakanı Selami Altınok’un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde; Hükümet üyelerinden niye istifa edenin olmadığını gündeme taşıdı.

Tanal soru önergesinde; "terör olaylarını önleme açısından ülkenin tamamında tedbir almakla yükümlü olan yetkililer, sadece miting alanında güvenliği sağlayarak sorumluluktan kurtulabilecekler mi?” diye sordu.

Tanay ayrıca İçişleri Bakanı’na şu soruları yöneltti:

“Emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatı yetkililerinin barış mitingine yönelik düzenlenen saldırı öncesinde bu konuda istihbarat alamamasının sebepleri nelerdir?   İstihbarat açığı var mıdır? Bu canlı bombaların Türkiye’ye girdiğinden Emniyetin haberi olmuş mudur? Canlı bombaların iki hafta öncesinde ülkeye giriş yaptığı ve bunun istihbaratının yetkililere önceden verildiği iddiaları doğru mudur?

Eğer doğruysa istihbaratı alan yetkililer niçin teknik takibi yapmamış, failleri izleyerek bu saldırıyı önleyememişleridir?Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne 1 km. MİT Genel Merkezi’ne 3 km. Ankara Adliyesi’ne 1 km. ve Başsavcılığa 1 km. uzaklıkta olan toplanma alanına, güvenlik güçlerinin müdahalesinin gecikmesinin sebepleri nelerdir?”

Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısının failleri mobese kameralarıyla sürekli olarak izlenen bir alanda bu saldırıyı nasıl bu kadar kolay gerçekleştirebildiklerini soran Tanal, “Bütün bunlara rağmen, yetkililerin güvenlik açığı olmadığını söylemelerinin gerekçeleri nelerdir?

Bir an için bu açıklamanın doğruluğu düşünülecek olursa, saldırıyı önleyebilmek adına önceden alınmış önlemler hakkında bilgi verebilir misiniz?” 

Tanal şu soruları da gündeme taşıdı:

“Bu saldırıları organize edenler arasında bulunması muhtemel bağlantıların ortaya çıkarılamaması gerçek faillerin bulunmaması sonucunu doğurmamakta mıdır? Olayı soruşturması için görevlendirilecek yetkililerin, amirleri hala görevdeyken onlar hakkında düzenleyeceği rapor güvenilir ve objektif olabilecek midir? Bakanlığınızca başlatılan soruşturma sonucunda herhangi bir güvenlik açığı, istihbarat zaafiyeti ve sair hatanın ortaya çıkması durumunda istifa etmeyi düşünüyor musunuz?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.