Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 6 Ağustos 2022 Gündemi 4 Ağustos 2022 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 4 Milyon TLlik Büyük İkramiye Tam Bilete Çıktı 4 milyon TLlik büyük ikramiye hangi numaraya çıktı 400 Milyon Turist

Bakırköy’de 10. Yıl Cumhuriyet Müzesi Açılıyor

Bakırköy Belediyesi  10.Yıl Cumhuriyet Müzesi,  Yeşilköy’deki Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde, 28 Ekim Cumartesi günü, saat 16.00’da törenle açılacak.

Düzenlemesini ve kuruculuğunu A.İlhan Gülek’in yaptığı “Bakırköy Belediyesi 10.Yıl Cumhuriyet Müzesi” 28 Ekim Cumartesi günü açılacak. Müzede, 29 Ekim 1933’te çekilmiş 150 orijinal fotoğraf, gazete ve dergilerin 10.yıl nüshaları, bayraklar, pullar, madalyalar, kartpostallar, kitaplar, panolar, kadın şapkaları ve film izleme salonu yer alıyor.

Bakırköy Belediyesi 10. Yıl Cumhuriyet Müzesi’yle ilgili bilgi veren Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu 10. yıl coşkusunu cumhuriyetin 94.yılında da yaşanması gerektiğini ifade ederek, “Genç kuşaklara cumhuriyetin 10.yılının inançlı, gururlu, kendine güvenen, zorlukları alt etmiş, başarmış kuşağını ve onların törenlerdeki coşkusunu göstermek istedik. Bunun bir rüya değil, gerçek olduğunu bu müzeyle anlatmak istedik. Bu duygu ve düşüncelerle müzenin kapısına 1933’te Bakırköy’de yapılmış Cumhuriyet takının aynısın kalıcı olarak yaptık. Tüm vatandaşlarımızı Türkiye’deki tek kalıcı takın altından geçerek müzeye girmeye davet ediyorum” dedi.

Öte yandan Bakırköy Belediyesi, cumhuriyetin 94. yılı dolayısıyla müzedeki fotoğraflardan oluşan, önsözünü Hıfzı Topuz’un yazdığı “10.Yıl Coşkusuyla” isimli bir albüm kitap da hazırladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.