Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist Entübe Sayısı ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kuşadası Belediyesi Kara Harp Okulu yapı kredi

Kızılcahamam’da 15 Temmuz Anma Etkinlikleri Başladı

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin yıldönümünde, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, “Allah bizlere bu kahramanlığı nasip etmiş, ülkenin her bir yanında milyonlarca kahramanı bulunan asil bir ülke olma şansını bu ülkeye layık görmüştür” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıl dönümünde Kızılcahamam Belediye Başkanlığı ve Kızılcahamam Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Anma Etkinlikleri, Kızılcahamam 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda başladı.

Kızılcahamamlı Şehitler de Anıldı

Başkan Güney, Kızılcahamamlı 15 Temmuz şehitleri Hakan Gülşen, Mehmet Gülşen, Lütfi Gülşen ve İbrahim Ateş’i andığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen, buradan sizlere baktığımda hepinizin gözlerinde o günkü kararlığı, o günkü kahramanlık duygusunu görebilmekteyim. Allah göstermesin, kimse buna tekrar yeltenmeye dahi cesaret edemeyecektir ama yine aynı veya benzeri bir olaya kalkışanın sonunun ne olacağı şu anda Türkiye'nin dört bir yanında demokrasi nöbetlerine katılan vatandaşlarımızın yüzüne bakıldığında net bir şekilde ortadadır. Allah bizlere bu kahramanlığı nasip etmiş, ülkenin her bir yanında milyonlarca kahramanı bulunan asil bir ülke olma şansını bu ülkeye layık görmüştür. Bu durum, asırlardan gelen, Atalarımızın ruhunda bulunan vatan sevgisinin bugüne yansımasıdır. Asırlarca vatanımızın müdafaası adına, adını tarihe yazan kahramanlarımızın yanına 15 Temmuz tarihinde Hakan Gülşen, Lütfi Gülşen, Mehmet Gülşen, İbrahim Ateş, Ömer Halisdemir ve vatanımızın bir çok ilinde nice kahramanlar eklenmiştir. 

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından 15 Temmuz 2016´da Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasiyi ve millî iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunuldu. Başta Başkomutan olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin direnişiyle demokrasimiz kazanmıştır, Türk milleti, bu demokrasi sınavından yüzünün akıyla geçmiştir. Allahuekber nidaları eşliğinde, okunan selalarla birlikte 15 Temmuz gecesinin karanlığında aziz şehitlerimiz ve Yüce Türk Milletimiz bir ışık gibi parlamıştır.”
 
“Birlikteliğimizden Asla Ödün Vermeyeceğiz, Şer Odaklarının Vesveselerine Kulaklarımızı Kapatacağız”

Fettulahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelede önemli adımlar atıldığını belirten Güney, “Allah devletimizin, büyüklerimizin ve yetkililerimizin yardımcısı olsun. Hem içimizde barındırdığımız, hem de dışarıdan müdahale ile birliğimizi bozmaya kalkışanların oyunlarını başına çevirsin inşallah.  Türkiye Cumhuriyeti  Devleti, Milleti 7 bin yıllık geçmişi olan kadim bir devlet ve millettir. Devlet hafızası güçlüdür. Bu hafıza kendisini devlet refleksi olarak göstermiştir. Kurşuna yürüyen bu memleketin aziz evlatları genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmişlerdir. Bizler daha büyük meselelerimizi hep birlik ve beraberlikle atlatmışızdır. Hiç kimse merak etmesin bu süreci de el birliğiyle atlatacağız. Anadolu toprağı sıradan bir toprak parçası değildir. Şüheda ile yoğrulmuş böyle bir vatan parçası dünyanın hiçbir yerinde yoktur.Peygamberler , evliyalar, velilerin dualarıyla perçinlenmiş harcı kuvvetlendirilmiştir. Analarımızın duaları bizim en büyük zırhımızdır. Biz bundan sonra birlikteliğimizden asla ödün vermeyeceğiz. Şer odaklarının vesveselerine kulaklarımızı kapatacağız” iadelerini kullandı.
 
“Zaman Hesap Sorma Zamanıdır”

Darbecilerin yaptıklarının karşılığını en ağır şekilde alacağını söyleyen Güney, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Allah içimizdeki şer odaklarına bir daha fırsat vermesin. Zaman hesap sorma zamanıdır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Hainler yaptıklarının karşılığını en ağır şekilde alacaklardır. Tarih boyunca destanlar yazarak bugünlere gelen büyük devletimiz bundan sonra da her yaşadığı sıkıntıdan daha da güçlenerek çıkacak ve ileriye daha sağlam adımlar atacaktır. Bu vesile ile bu destanları yazan tüm kahramanlarımızı tekrar tekrar saygıyla anıyorum. Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum. Korkudan korkmayacağız , korkudan korkan asla başaramaz. Bizler iyice kenetleneceğiz. Görevimizi daha büyük aşk ve şevkle yerine getireceğiz ve bundan sonra daha sıkı çalışacağız.  Bugün burada bizimle olan tüm davetlilere, şehit ailelerimize ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediye personeli arkadaşlarımıza, kamuda görev yapan ve etkinliklerimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

Güney’, konuşmasının ardından 15 Temmuz’da yaralanan ve aynı zamanda Mardin’de 15 Mart 2001’de görev yaparken katıldığı bir operasyonda yaralanarak gazi olan polis memuru Halil İbrahim Yılmaz, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. Güney, gazi Yılmaz’a plaket ve hediye takdim etti. Ayrıca, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Güney ve Yılmaz, günün anlamına binaen  15 Temmuz anı defterine yazdı.

Ardından Kaymakam Yıldız, konuşmasında; “Kızılcahamam 15 Temmuz’da kahramanlık gösteren en önde gelen yerlerden bir tanesidir. Bizde maalesef dört şehit verdik Hakan Gülşen, Mehmet Gülşen, Lütfi Gülşen, İbrahim Ateş, hepsini ebediyete yolladık aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.Etkinlikte İlçe müftüsü Münir Ekinci tarafından dua edildi. Törenin sonunda belediye tarafından hazırlanan videolar gösterime sunuldu.


Düzenlenen etkinliğe aynı zamanda Kızılcahamam Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Dağdelen, İlçe Müftüsü Münir Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Şengül, Murtaza Güngör, İbrahim Yıldız, Durali Uygun, Songül Ergelen, Kemal Öztürk, Adem Emin Atakul, Fatih Oral, Kızılcahamam Ak Parti ilçe Başkanı Sefa Yıldırım, Kızılcahamam Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Tahir Kütükçüoğlu, Kızılcahamam Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Vural Eker, Şehit Gülşen Ailesi ve ilçe halkı katıldı. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.