Öne Çıkanlar palandöken gündem chp çin Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri chp haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi

Muammer Aksoy Ankara’da Yaşamaya Devam Edecek

1990 yılında katledilen hukukçu ve siyaset adamı Muammer Aksoy’un adı Dikmen Malazgirt Mahallesi’nde Çankaya Belediyesi tarafından inşa edilen Muammer Aksoy Parkı’nda yaşamaya devam edecek.

Parkın açılışı, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de katılımıyla 21 Ekim Cuma günü saat 12.30’da gerçekleşecek.

Muammer Aksoy

Hukukçu ve siyaset adamı. 1939'da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Zürih Üniversitesi Hukuk ve Devlet Bilimleri Fakültesi'nde doktora yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra İstanbul Üniversitesi'nde asistanlık ve Ankara Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı.1957 yılında üniversite yasasında yapılan değişikliklerin üniversitelerin özerkliğine zarar verdiği gerekçesiyle üniversiteden ayrılarak CHP'ye girdi.

  

27 Mayıs 1960 sonrasında yeniden üniversiteye döndü ve Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde profesör oldu. Kurucu Meclis Antalya İli Temsilciliği ile 1961 Anayasasının hazırlanmasında komisyon sözcülüğü yaptı. CHP parti meclisi üyeliği görevlerini yürüttü. 12 Mart 1971 Muhtırasından sonra tutuklandı, fakat yargılama sonucunda aklandı. 1977'de CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. Avrupa Konseyi Türkiye temsilciliği ve Türk Hukuk Kurumu başkanlığı görevlerini yürüttü. 12 Eylül 1980'den sonra Ankara Barosu başkanlığına seçildi.

1989'da Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Bahri Savcı, Münci Kapani ve Bahriye Üçok gibi aydınlarla birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği'ni kurdu. 31 Ocak 1990 günü Ankara Bahçelievler'deki evinin önünde kurşunlanarak öldürüldü. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde bir dersliğe adı verildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.