Öne Çıkanlar azerbaycan diyarbakır Kent Ayyuka eNBE akbank türkiye istanbul çin 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti

Nazım Hikmet Ran 115. Doğum Gününde Sarıyer'de Anılacak

Türk şair, oyun yazarı, romancı ve anı yazarı olan Nazım Hikmet Ran, 115. Doğum gününde Sarıyer'de anılacak.

Sarıyer Belediyesi ve Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen anma programı 15 Ocak 2016 günü saat: 13.00’de şairin ülkesinden ayrıldığı nokta olan Tarabya’da “Nâzım’a Karanfiller” etkinliğiyle başlayacak.

Aynı gün Maslak TİM salonunda saat 18.00’de şiir ve müzik dinletileri ve dans gösterisi izlenebilecek. Nebil Özgentürk’ün Nâzım Hikmet belgeseliyle açılacak gecede, Çello dinletisi, Altan Erkekli ve Ebru Erkekli’den  Nâzım şiirleri, Levent Ülgen’den “Kartallı Kâzım” şiiri, Rutkay Aziz’den Nâzım şiirleri eşliğinde, Hülya Aksular Bale Atölyesi dans gösterisi ve Kardeş Türküler dinletisi izlenebilecek.
Gecenin sonunda etkinliğe katılanlar Zülfü Livaneli’nin de katılımıyla “Yiğidim Aslanım” türküsünü söyleyecekler.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.