Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook tüketici fiyat endeksi 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu yapı kredi emniyet kadıköy belediyesi cumhurbaşkanı

Şambayadı İmar Sorunu Çözülüyor

22 yıldır çözüme kavuşturulamayan Adana’nın Şambayadı imar sorununu ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleşen görüşmelerde konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Toplantıda yaptığımız görüşmeler neticesinde, Şambayadı’nın planı uygulamaya geçtiğinde, Türkiye’nin en modern kenti ortaya çıkacak” dedi.


Şambayadı imar sorununu çözmek üzere Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği(DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü biraraya geldi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in makam odasında yapılan toplantıda, 1/1000’lik planla ilgili görüş birliğine varıldı. 1/1000’lik plan sonrasında ortaya çıkacak yapılaşmayla Şambayadı’nın örnek bir mega kent olması planlanıyor.

Sıfırdan Altyapı Yapılacak

Şambayadı’nda yapılacak yapılarla ilgili gerçekleşen toplantıda, örnek bir mega kent oluşturulacağı, yürüyüş, bisiklet ve yaya yollarının olduğu, yeşil alanların çoğaltıldığı ve çöp konteynırlarının yer altına alındığı, otopark sorunun tamamen ortadan kalktığı, sıfırdan altyapının yapılacağı plan üzerinde karara varıldı.

"Yakın Zamanda Kangren Olan Şambayadı Bölgesine Neşteri Vuruyoruz"

Adana’da 22 yıldır bir adım ilerlenemeyen Şambayadı’nın imar tadilatı ile ilgili son aşamaya gelindiğini, kentin modern yapılaşmasını sağlamak için tüm tedbirlerin alındığı, mega kent projelerinin hayata geçeceği yaşam merkezi oluşturulacağına dikkat çeken Başkan Çetin şu ifadeleri kaydetti:
 
“Şambayadı imar sorunu, 22 yıldır çözüm bekleyen ve kentleşmenin önüne çıkan en büyük engeldi. Bu engeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, meclis üyelerimiz ve bürokrat arkadaşlarımızla birlikte son aşamasına getirdik, yakın zamanda kangren olan Şambayadı bölgesine neşteri vuruyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ekibiyle güzel bir çalışma yapıp, bu çalışmada alınan kararlar doğrultusunda, kentimize özel mega kent kazandıracağız. Alınan kararın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum”
 
Toplantıya aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Murat Cevheribucak, İmar Daire Başkanı Oktay Karakuş ve Çukurova Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Ali Arslanlıoğlu katıldı.



 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.