Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist Entübe Sayısı ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu yapı kredi emniyet

Sokak Hayvanlarının Dostu Tepebaşı Belediyesi

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2015 yılı içinde sahiplendirdiği 1.020 sokak hayvanı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

2009 yılında bu güne kadar 7 bine yakın sokak hayvanını sahiplendiren Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, 2015 yılı içinde 1020 kedi ve köpeği sahiplendirdi.  837 sokak hayvanının tedavisini gerçekleştiren merkez, 1396 sokak hayvanını da kısırlaştırarak sokak hayvanlarının nüfusunun azaltılmasında önemli bir rakama ulaştı.

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri sokak hayvanlarının kent sağlığı açısından önemli bir yer teşkil ettiğini, Tepebaşı Belediyesi’nin halk sağlığını esas alan uygulamalarının aralıksız süreceğini ifade ettiler. Yapılan açıklamada, “Evcil bir hayvan edinmek isteyen tüm yurttaşların öncelikle Doğal Yaşam Merkezi’nde sahiplendirilmeyi bekleyen sokak hayvanlarını tercih etmeleri halk sağlığı açısından da çok önemli. Yasalara göre sokak hayvanlarını 1 ay içinde aldığımız yere bırakmak zorundayız. Sahiplendirmeler ne kadar çok artarsa sokak hayvanları sorununun çözümü de o kadar kolay olur. Sahiplendirme yaptığımız sokak hayvanlarının 1 yıllık sağlık hizmetlerini de Doğal Yaşam Merkezi veriyor. Tehlikeli tür olarak sınıflandırılan hayvanların bakımı da kanunen yasak olduğu gibi çeşitli olumsuzluklara da neden oluyor. Yurttaşlarımız bu tür hayvanlara karşı dikkatli olmalı.” ifadeleri kullanıldı.

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri sokak hayvanlarının kent sağlığı açısından önemli bir yer teşkil ettiğini ve Tepebaşı Belediyesi’nin halk sağlığını esas alan uygulamalarının aralıksız süreceğini kaydettiler. Yetkililer soğuk kış aylarında sokak hayvanlarının da yaşamının zorlaştığına dikkat çekerek duyarlı Tepebaşı sakinlerinin evlerinin önüne bir kap su ve yiyecek bırakarak zor durumdaki sokak hayvanlarına yardımcı olabileceklerini belirtti.

Öte yandan Tepebaşı Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri, Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Doğal Yaşam Merkezi’ni ziyaret ettiler. Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden Tepebaşı Belediyesi meclis üyeleri, bakıma muhtaç hayvanlar için mama yardımında bulundular. Ziyaret sırasında Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek’ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan meclis üyeleri, öncü çalışmalarıyla Türkiye’nin örnek merkezlerinden olan Doğal Yaşam Merkezi’nin başarılarından çok etkilendiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.