Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 4 Ağustos 2022 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist Entübe Sayısı ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 4 Milyon Araç Var 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi

Soner Çetin Yeniden DABB Başkanı

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yeniden Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) Başkanlığına seçildi. Tek aday olan Başkan Soner Çetin, genel kurula katılan tüm üyelerin desteğini alarak yeniden bu göreve getirildi. Başkan Çetin, amaçlarının bölge belediyeleri arasındaki işbirliğini geliştirmek ve ortak projeler üretmek olduğunu söyledi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) Başkanlığına yeniden seçildi. DABB toplantı salonunda yapılan genel kurula birlik üyesi çok sayıda belediye başkanı ve meclis üyesi katıldı. Seçime tek aday olarak giren Başkan Soner Çetin, genel kurula katılan tüm üyelerin desteğini aldı.

Kendisine duydukları güvenden dolayı belediye başkanlarına ve meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Soner Çetin, “DABB yönetimini çok zor koşullarda devraldık. Ama sizlerin katkılarıyla çok değerli çalışmalara imza attık” dedi.

ORTAK PROJE VURGUSU

Birliğe bağlı belediyelerin haklarını savunmak, belediye çalışanlarını eğitmek, üye belediyeler arasında işbirliğini geliştirmek ve yardımlaşmayı üst düzeye çıkarmak gibi görevleri çok önemsediklerini belirten Başkan Soner Çetin, “Aynı zamanda ortak projeler geliştirmek istiyoruz. Dönem dönem eğitim seminerleri yapıyoruz. Bunları yapmaya devam edeceğiz. Eğitimin çok önemli olduğuna inanıyorum. Yurt dışı gezileri de yapacağız. Bunlar bazılarının iddia ettiği gibi gezme tozma gezileri olmayacak. Teknik inceleme gezileri yapacağız ve bunların yararlarını çok göreceğiz” şeklinde konuştu.

DABB HİBE ALAN TEK BİRLİK

Başkan Soner Çetin, Türkiye’deki belediyelerin Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarından yeterince yararlanamadığını vurguladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu konuda tüm belediyelere her türlü katkıyı vermeye hazırız. Biz Türkiye’deki birlikler içerisinde AB hibesi kullanan tek birliğiz. Türkiye’de en büyük sorun işsizlik. Hibe kredi sayesinde 120 gencimizi yetiştirdik. Bu anlayışımız yeni dönemde de devam edecek ve önemli çalışmalara imza atacağız. Şu anda DABB’ın 24 üyesi var. Yeni dönemde bu sayısının artacağını ve birliğimize yeni katılımların olacağını düşünüyorum.”

BAŞKANVEKİLLERİ SEÇİLDİ

Mezitli Belediye Başkanı Meşet Tarhan’ın 1. Başkan vekilliğine, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın da 2. Başkan vekilliğine seçildiği DABB genel kurulunda Yasemin Çelik ve İmran Temur meclis katibi olarak belirlendi.  Durhasan Akarca ve Mustafa Tunç ise yedek katip üyeler oldu. DABB genel kurulunda ayrıca encümen üyeleri seçimi de gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.