Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş ak parti

Gündemde Bugün-16 Kasım 2017 Perşembe

TÜRKİYE

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Libya Temsilciler Meclisi Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Komisyonu Heyetini, Başbakan Binali Yıldırım'ı ve Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Gibran Bassil'i kabul edecek. (Saat:13.00-17.30-20.00)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, Congresium'da 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergi Açılış Törenine, Ovacık Eğitim Kampüsü ve 34 Eğitim Tesisinin temel atma törenine katılacak. (Saat:10.00-13.00)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, JW Marriott Otel'de Türk Eczacılar Birliği 41. Olağan büyük Kongresine katılacak. (Saat:11.00)

BAKAN YILMAZ ANKARA VE İSTANBUL'DA

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Congresium'da Başbakan Binali Yıldırım'ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergi Açılış Törenine katılacak, Bağlum'da Başbakan Binali Yıldırım'ın Teşrifleriyle gerçekleştirilecek Ovacık Eğitim Kampüsü ve 34 Eğitim Tesisinin temel atma törenine katılacak, Sheraton Grand Ataşehir'de OIC INTERN (Uluslararası Staj Programı) Lansman Programına katılacak. (Saat:10.00-13.00-18.30)

BAKAN ZEYBEKCİ ANKARA'DA

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği'ni ziyaret edecek. (Saat:11.00)

BAKAN ARSLAN ANKARA'DA

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Congresium'da Başbakan Binali Yıldırım'ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisine  katılacak. (Saat:10.00)  

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ANKARA'DA

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Gebran Bassil ile biraraya gelecek.

BAKAN EROĞLU İSTANBUL'DA

-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Swissotel The Bosphorus'ta  İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Su Konseyi Toplantısına katılacak. (Saat:10.00) 

BAKAN ÖZLÜ NİJERYA'DA

-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 6. D-8 Sanayi İşbirliği Alanında Bakanlar toplantısı açılış törenine katılacak. (Saat:11.00)

BAKAN ÖZHASEKİ ALMANYA'DA


-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bonn'da Türkiye Sergi ve Stant alanının açılışına katılacak, Polanya Çevre Bakanı Jan Szyszko ile ikili görüşme yapacak, Gine Çevre ve Su Orman Bakanı Assiatou Balde ile ikili görüşme yapacak, Avrupa Birliği Enerji ve İklim Değişikliği Komisyoneri Miguel Arias Canete ile ikili görüşme yapacak, Üst Düzey Oturum Konuşması yapacak, Katar Belediye ve çevre Bakanı Mohammed Abdullah Al-Rumaihi ile ikili görüşme yapacak. (Saat:12.00-14.00-15.00-17.00-17.20-19.00)  

TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurul’da, Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmelerine devam edilecek. (14.00)

-Meclis Başkanlığı için adaylık başvuruları devam ediyor. Meclis’te başkanlık seçimi için adaylık başvuruları 12 Kasım 2017 Pazar günü başladı ve 16 Kasım 2017 Perşembe günü saat 24.00'e kadar yapılacak.

TBMM KOMİSYON TOPLANTILARI

-Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçeleri görüşülecek. (10.00)

-Kültür Varlıkları Meclis Araştırması Komisyonu “Rapor çalışmalarının görüşülmesi” gündemiyle toplanacak. (15.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30-11.00-11.30-12.30-13.30-14.00) 

EKONOMİ

-Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Sağlık Harcamaları İstatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-T.C. Merkez Bankası Eylül ayı Kısa Vadeli Dış Borç istatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-Arakan’da yaşanan Müslümanlara yönelik insanlık dışı şiddet olayları takip ediliyor.

-ABD ile Türkiye arasında vizelerin askıya alınmasının yansımaları izleniyor.

-Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

SPOR

-Basketbol THY Avrupa Ligi 8. hafta maçında Anadolu Efes, Yunanistan'ın Panathinaikos Superfoods takımıyla karşılaşacak. (Saat:20.30)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.