Gündemde Bugün-25 Nisan 2018 Çarşamba

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda Anayasa Mahkemesi 56. Kuruluş Yıl Dönümü Törenine katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i Resmi Törenle karşılayacak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Baş Başa Görüşecek, Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi Oturumu, Anlaşmaların İmza Töreni ve Ortak Basın Toplantısı düzenleyecek,  Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Resmi Öğle Yemeği verecek, Patrik Bartholomeos’u Kabul edecek ve Anayasa Mahkemesi 56. Kuruluş Yıl Dönümü Törenine Katılan Misafirler ile Akşam Yemeğinde biraraya gelecek. (Saat:10.30-11.30-11.45-12.30-13.30-14.00-16.30-19.30)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, İspanya'daki resmi temaslarını tamamlayarak Ankara’ya dönüyor. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kuruluş yıl dönümü törenine katılan misafirlere vereceği akşam yemeğine katılacak. (Saat: 19.30)


 

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi 56. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni’ne katılacak ve CHP Genel Merkezi'nde  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kabul edecek. (Saat:10.30-13.00)

BAKAN YILMAZ ANKARA'DA

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Ylmaz, MEB Başöğretmen Toplantı Salonu'nda Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Güney Afrika Cumhuriyeti Hükûmeti Arasında Eğitim İşbirliği Anlaşması" İmza Törenine katılacak. (Saat:12.00)

BAKAN SARIEROĞLU ANKARA'DA

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, Bilkent Otel'de . Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumuna ve Kahramankazan Belediye Meydanında Kahramakazan DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Törenine katılacak. (Saat:09.30-11.00)

BAKAN EROĞLU ANKARA'DA

-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Belediye Meydanında Ankara Kahramankazan Toplu Temel Atma ve Açılış Programına katılacak. (Saat:11.00)

TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurul'da Uyum yasalarını görüşülmeye devam edilecek. (Sat:14.00)

TBMM KOMİSYON TOPLANTILARI

-Milli Eğitim, Kültür, Gençlik Ve Spor Komisyonu'nda Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek. (Saat:11.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-TBMM'de HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, İYİ Parti Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30-11.00-11.30-12.00-12.30-13.30-14.00-14.30-15.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik düzenlediği operasyonun ardından gelişmeler takip ediliyor.

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

GÜNCEL

-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonu'nda “İslam ve Kadın: Güncel Dini Meselelere Çözüm Odaklı Yaklaşımlar” Çalıştayı açılışına katılacak. (Saat:10.00)

SPOR

-Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Bayern Münih ile Real Madrid karşı karşıya gelecek. (Saat:21.45)

-Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play Off Çeyrek Final 1. maçında Botaş - Çukurova Basketbol, Yakın Doğu Üni. - Galatasaray karşılaşacak. (Saat:18.00-19.00)


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.