Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti bugünün gündemi Metina kınama dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapı kredi

Gündemde Bugün-9 Mayıs 2018 Çarşamba

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım'ı ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:13.00-17.00)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. (Saat:13.00)

BAKAN YILMAZ SİVAS'TA

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Taha Akgül Spor Salonu'nda 12. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına ve Karşıyaka Mesire Alanında Azerbaycan Karabağ Şehitlik Anıtı Açılışına katılacak. (Saat:10.30-15.00)

BAKAN ARSLAN İSTANBUL'DA

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  Swissotel'de UPU Dünya CEO Forumu 2018'e ve İMEAK DTO'da İMEAK DTO Meclis Toplantısına katılacak. (Saat:10.00-14.00)

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYI İNCE'NİN PROGRAMI

-CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Edirne Garı - İstasyon Meydanında  Miting yapacak. (Saat:16.00)

TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurul’da, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Tasarısı görüşülecek. (14.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-TBMM'de AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Kültür Varlıkları Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Mustafa İsen, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem  basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30-11.00-11.30-12.00-12.30-13.00-13.30-14.00-14.30-15.00)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilme kararının ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

GÜNCEL

-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda Adalet ve İhsan Bağlamında Aile Temalı Aile Forumuna ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda Gençlerle Başbaşa/Bilgiden Bilince Konferansına katılacak. (Saat:10.00-16.00)

SPOR

-Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 29. haftasına Yeşilgiresun Belediyespor-Darüşşafaka Basketbol, Muratbey Uşak-Demir İnşaat Büyükçekmece, İstanbul BBSK-Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes-Gaziantep Basketbol karşılaşmalarıyla devam edilecek. (Saat:18.30-18.30-20.30-20.30)

-Bilyoner.com KBSL play-off yarı final üçüncü maçında Metro Enerji Spor Salonu'nda Fenerbahçe ile Hatay BŞB karşılaşacak. (Saat:19.00

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.