Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari Hadise gündem özeti terör çin abd terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin

Çin 6G Araştırmalarına Başlıyor

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Miao Wei katıldığı 13. Ulusal Halk Kongresi’nin oturum arasında 6G yeni nesil mobil iletişim standardı için Çin’in araştırmalarının sürdürüldüğünü açıkladı. 6G teknolojisine yönelik araştırma, 'Nesnelerin İnterneti' kavramına bağlı olarak sürdürülüyor.

Miao, 5G teknolojisinin hizmet sektöründe önemli bir rol oynadığının üzerinde durdu. Miao, “Örneğin, popüler insansız araçların sadece sensörlerden değil aynı zamanda aracın, diğer araçlarla ve  aracın  yolla arasındaki bilgi akışını da ihtiyacı var, bu yüzden yüksek kaliteli internet servisi çok önemli” dedi.

China Mobile, China Telecom ve China Unicom oluşan  üç büyük Çinli telekomünikasyon şirketi, 5G ağlarını ayrı ayrı geliştirmek için kendi planlarına sahipler. China Mobile, bu sene Hangzhou, Şanghay, Guangzhou, Suzhou ve Wuhan'daki 5G ağlarını test etmeye başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.