Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak suriye Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hatay dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen

Lütfi Elvan İTÜ’de

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul programı kapsamında 33 yıl önce mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi’ni ziyaret etti. İTÜ bünyesindeki araştırma ve uygulama merkezlerini tek tek inceleyerek ayrıntılı bilgi alan Bakan Elvan, İTÜ’nün geliştirdiği projelerle gurur duyduğunu söyledi. Üniversitedeki araştırma merkezlerinin taleplerine kayıtsız kalmayarak destek sözü de veren Bakan Elvan, çalışmalardan dolayı İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve akademisyenlere teşekkür etti, “Gerçekten gurur duyacağımız bir tablo ile karşı karşıyayız” dedi.
 
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul programı kapsamında mezunu olduğu İstanbul Teknik Üniversitesini ziyaret etti. Ziyareti sırasında İstanbul Teknik Üniversitesi Senato Toplantısına katıldı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca Bakan Elvan’a üniversitenin projeleriyle ilgili bilgi verdi. DMA Elektrik Araç ve Enerji Depolama Ar-GE Merkezini, Tıbbi Cihaz Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Laboratuvarı’nı ziyaret eden Bakan Elvan, İTÜ ziyareti ile ilgili basına kısa bir değerlendirme yaptı.
 
“İTÜ Elektrikli Araç Üretiminde Dünyaya Teknoloji İhraç Edecek Duruma Geldi”
 
Elvan, İTÜ’nün elektrikli araç üretiminde dünyaya teknoloji ihraç edecek duruma gelmesinden dolayı memnuniyetini ifade ederek “İstanbul Teknik Üniversitemizin araştırma altyapısı ile ilgili olarak yaptığı çalışmaları ve bundan sonraki hedeflerini üniversitedeki hocalarımızla birlikte değerlendirdik. Araştırma merkezlerini ziyaret ettik. Gerçekten gurur duyacağımız bir tablo ile karşı karşıyayız. Ziyaretim sırasında gördüm ki İTÜ elektrik araç üretiminde çok iyi bir noktaya gelmiş. Bugün dünyada Çin dahil birçok ülkeye araç ihraç edebilecek bir yapı söz konusu. Bu çalışma İTÜ ARI Teknokent’te tamamlanmış durumda. Bunu bakanlık olarak çok önemsiyoruz. Hem otomobillere hem de otobüslere elektrikli tüm aksamları bütün dizayn edebilen, üreten bir yapı oluşturulmuş. Gerçekten çok büyük bir memnuniyet duydum.” dedi.
Elvan, Türkiye’nin ilk bor madeni ile çalışan aracı hakkında da bilgi aldı.
 


Meme Kanseri Tespitinde Radyasyonu Sıfıra İndiren Teknoloji İTÜ’den

 
Kalkınma Bakanı Elvan, İTÜ bünyesindeki Tıbbi Cihaz Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Laboratuvarı’nın geliştirdiği radyasyona maruz kalmadan meme kanserini teşhis edebilen cihazla ilgili bilgi aldı. Elvan, “Meme kanserine yönelik mamografi cihazları kullanılıyor. Bu cihazlardan doğal olarak x ışınları alınıyor ve bunun da getirdiği bir tahribat söz konusu olabiliyor. İTÜ’de bu cihaz sayesinde radyasyonu almadan, kadınlardaki kanseri teşhis edebilen bir cihaz geliştirilmiş, gerçekten Rektörümüz Sayın Mehmet Karaca ve akademisyenlerimizle gurur duydum” şeklinde konuştu.
 
“İTÜ’ye Gereken Desteği Vermeye Devam Edeceğiz”
 
Bakan Elvan, İTÜ’deki proje merkezilerinde üretilen bu cihazların son derece önemli olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Türkiye’nin yeni teknoloji, inovasyon, yenilik, AR-GE alanında son dönemde çok ciddi çalışmalar yaptığına burada da şahit oldum. Ziyaret etmiş olduğum merkezlerde, ‘Dünyada bir tek biz yapıyoruz’, ‘Bu alanda geliştirilmiş ilk cihaz’ gibi ifadeler kullandı. Gerçekten gurur verici çalışmalar” dedi.
 
Rektöre, öğretim üyelerine ve araştırma görevlilerine teşekkür eden Elvan, “Kalkınma Bakanlığı olarak biz de gereken desteği bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonraki süreçte de vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Rektör Karaca: İTÜ Olarak Biz De Üzerimize Ne Düşüyorsa Yapacağız
 
Elvan’ın açıklamalarından sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca, İTÜ mezunu olan Bakan Elvan’a “Öncelikle Sayın Bakana “Yuvanıza hoş geldiniz” demek istiyorum. Bakan Bey, 1979-83 yıllarında İTÜ’de bulundu. Mezun olduğu günden bugüne özellikle de son dört yılda üniversitemizde çok şey değişti. Ziyaretinden dolayı büyük memnuniyet duyduk. İTÜ olarak, ülkemizin kalkınması en büyük hedefimiz. Ülke olarak kalkınma alanında sınıf atlamamız önemli ve bu konuda İTÜ olarak üzerimize ne düşüyorsa bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.