Öne Çıkanlar ankara chp konya tsk deprem sgk bodrum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ırak cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır pakistan

13.Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

Çin Medya Grubu (CMG), Beijing Belediyesi ve Çin Ulusal Film İdaresi tarafından ortak düzenlenen 13. Beijing Uluslararası Film Festivali, Beijing’de bulunan Yanqi Gölü Uluslararası Toplantı ve Sergi Merkezi’nde başladı.



Film festivalinin organizasyonundan sorumlu Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong, festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Film Şenliğiyle Çeşitli Medeniyetlerin Kaynaşması” temalı söz konusu film festivalinin, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in mart ayında ileri sürdüğü Küresel Medeniyet İnisiyatifi’nin iyi bir göstergesi olduğunu belirtti. 

Shen, Çin’le ilgili öyküleri iyi bir şekilde anlatmaya çalışan CMG’nin çeşitli medeniyetlerin kaynaşması için dünya ülkeleriyle ortaklaşa çaba göstermeye hazır olduğunu ifade etti.  CMG’nin yanı sıra Beijing Belediyesi, Çin Edebiyat ve Sanat Federasyonu (CFLAC), Çin Yazarlar Derneği (CWA), Çin Basın Mensupları Derneği (ACJA) ve Çin Ulusal Film İdaresi dahil kuruluşların sorumluları ve film festivalinin onur konuğu olan Tayland’ın Çin’deki Büyükelçisi  Arthayudh Srisamoot, festivalin açılış törenine katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.