Öne Çıkanlar ankara konya bodrum pakistan Konyada Askeri Uçak Düştü boyun halkevleri enflasyonla mücadelede başarı kriterleri 9 Nisan 2024 Gündem Özeti Konya mitingi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu Konyanın Beyşehir Eşrefoğlu Camii

2022’de Çıkarılan 131 Yeni Otomobilin 62’si Çinlilere Ait

Makyajlanmış olan modeller, konsept arabalar vb bir yana bırakılırsa 2022 yılında otomobil piyasasında 131 tane yeni araba modeli tanıtıldı. Bu sayısını yüzde 47 kadarının Çinli üreticilerin ürünleri olması.
 


Bu sonuca, Amerikalı ilgililerin JATO Dynamics verileri üzerinden yaptıkları derlemelerden varılıyor. İstatistiklere göre ikincilik yüzde 20 ile Japonya’ya gidiyor. Avrupa ise yüzde 18 ile üçüncü sırada yer alıyor. Somut bir anlatımla 62 yeni model, Çin tarafından tanıtılmış; öyle ki bu sayı, her ay ortalama beş yeni modelin ortaya çıkarılması anlamına geliyor.

Sayılar daha yakından incelendiğinde, en üst sıralarda çok sayıda Çinli üreticinin bulunduğu saptanıyor. Ancak en üst sırayı bir başka ülkeden, Japonya’dan Toyota alıyor. Toyota 2022’de toplam 11 yeni otomobili tanıttı. Listenin bir alt sırasında, MG’nin de sahibi Çinli SAIC yer alıyor. Bu şirketin yeni model sayısı ise 10. Hemen arkadan gelen Geely ve Honda, dokuz modelle üçüncü sırayı paylaşıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.