Öne Çıkanlar terörist Sera çin fibabanka Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan CHPli Çakırözer: Devlet Çiftçinin Derdine Derman Olmalı Ariana Grande Beşerî Gözcüler filminin yeni posteri Avukat Sema Aksoy Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

ABD Büyükelçiliği’nden ‘MİT TIR'ları’ Açıklaması: Hiçbir Bilgiye Sahip Değiliz

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, “ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu’nun Fethullah Gülen’e yakın kişiler tarafından telefonla arandığıyla” ilgili basında çıkan haberlere ilişkin, “Büyükelçilik ve Başkonsolosluk söz konusu iddiaları doğrular nitelikle hiçbir bilgiye sahil değildir” dedi.

ABD Büyükleçiliği’den yapılan yazılı açıklamada, “MİT tırlarının durdurulması' olayları sırasında, ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu’nun Fethullah Gülen’e yakın kişiler tarafından telefonla arandığına dair basında çıkan haberleri takip etmekteyiz. Basında yer alan haberlerin aksine, bu hususla ilgili olarak büyükelçilik ve başkonsolosluktan herhangi bir bilgi talebinde bulunulmamış ya da savcı tarafından bu temsilciliklerimizle iletişime geçilmemiştir. Büyükelçilik ve başkonsolosluk, söz konusu iddiaları doğrular nitelikte hiçbir bilgiye sahip değildir” denildi.

Açıklamada, ABD Adalet Bakanlığı ve ABD’nin diğer ilgili kurumlarının geçen yıl meydana gelen darbe girişiminin araştırılması ve faillerin adalete teslim edilmesi konusunda Türk mevkidaşlarıyla yakın iletişim halinde çalışmaya devam ettikleri vurgulandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.