Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları akbank vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ato google Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

ABD Medyası: Pompeo’nun Türkiye Ziyareti Sırasında Ses Kayıtları Gündeme Gelebilir

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolması krizi sürerken gözler, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Suudi Arabistan ve Türkiye’yi kapsayan bölge gezisine çevirdi. Delil oluşturabileceği belirtilen “ses kayıtları”nın gündeme gelebileceği görüşmeler sırasında iki ülke arasında çözüm beklenen başka konuların da ele alınabileceği ifade ediliyor.

Mike Pompeo’nun Suudi Arabistan’ın ardından Türkiye’ye yapacağı ziyaretin altını çizen Amerika’nın Sesi, (VOA) Türkiye’deki görüşmelerin gündemini Cemal Kaşıkçı’nın akıbetinin oluşturacağını belirtiyor.

BRUNSON’UN SERBEST BIRAKILMASINDAN SONRA “İLK ÜST DÜZEY TEMAS”

Bu çerçevede ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsünün, “Türk yetkililerin, Suudi Arabistan hükümetinin vereceği tam ve şeffaf destekle kapsamlı bir soruşturma yürütebilmesi ve soruşturma sonuçlandırıldığında bulguları resmi olarak paylaşması büyük önem taşıyor” açıklamasına dikkat çekilen habere şöyle devam ediliyor:

“Pompeo’nun Suudi Arabistan temasları sonrasında yapacağı Türkiye ziyareti, Amerikalı rahip Andrew Brunson’ın serbest kalması sonrasında Amerika’dan Türkiye’ye yapılan ilk üst düzey ziyaret niteliğini taşıyacak. O nedenle Suudi gazetecinin akıbeti dışında Türkiye ve Amerika arasında çözüm bekleyen başka konu başlıklarının da Pompeo’nun ziyareti sırasında gündeme gelmesi olası.”

SUUDİ GAZETECİNİN SES KAYDI GÜNDEME GELEBİLİR

Haberde, Washington Post gazetesinin, Türk yetkililerin Amerikalı yetkililere ellerinde Kaşıkçı’nın konsoloslukta işkence görerek öldürüldüğüne delil teşkil eden ses kaydının olduğu bilgisini paylaştığını ve ses kaydının içeriğini de Amerikalı yetkililere anlattıklarını yazdığı kaydediliyor.

VOA, Donald Trump’ın söz konusu ses kaydından söz ettiğine işaret ettikten sonra “Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Türkiye ziyaretleri sırasında bu ses kayıtları da gündeme gelebilir” diyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.