Öne Çıkanlar Koronavirüs chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak akbank vodafone suriye ato google gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

ABD Savunma Bakanı:‘’Türkiye Güvence Verdi’’

ABD Savunma Bakanı Asthon Carter,  telefonla görüştüğü Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın Türkiye’deki darbe girişiminin Türkiye’nin IŞİD’e karşı mücadelesinde bir kesintiye yol açmayacağı yönünde kendisine güvence verdiğini söyledi. 

Carter, başkent Washington yakınlarındaki Andrew Hava Üssü’nde IŞİD karşıtı koalisyona mensup 30’u aşkın ülkenin katılımıyla dün düzenlenen savunma bakanları düzeyindeki toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında  toplantıya Savunma Bakanı Işık olmasa da Türk temsilcilerin katıldığını ve bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

“Bakan çok anlaşılır sebeplerle gelemedi. Dün (Salı günü)  kendisiyle görüştüm. Öncelikle kendisinin güvende olmasından ve bakanlığının faaliyet göstermeye devam etmesinden dolayı mutlu oldum” diyen Carter,  ABD  olarak Türkiye’nin demokratik yoldan seçilmiş hükümetine destek verdiklerini Bakan Işık’a bir kez daha vurguladığını belirtti.

Carter, “Askeri boyuta gelince, kendisi bana haftasonunda yaşananların Türkiye’nin IŞİD’e karşı toplu mücadeleye sağladığı destekte bir kesintiye yol açmayacağı yönünde güvence verdi” dedi.

Amerika’nin Sesi’ne (VOA) göre, Ashton  Carter, Savunma Bakanı Işık’ın İncirlik’teki faaliyetlerin de kısa zaman içerisinde normal işleyişe döneceğini söylediğini aktardı.

Türkiye’nin Nato Üyeliği

Dolayısıyla IŞİD’e karşı operasyonların bu gelişmelerden etkilenmediğini kaydeden Carter, Türkiye’deki darbe sonrası gelişmelerin Türkiye’nin NATO üyeliği üzerinde bir etkisinin olup olmayacağı sorusuna da  “Türkiye, Soğuk Savaş’tan günümüzdeki IŞİD’e karşı mücadeleye kadar uzanan çok çeşitli sorunlara karşı birlikte yüzleşmemizde on yıllardır güçlü bir müttefik oldu. Dolayısıyla ittifakımız ve ilişkilerimiz çok güçlü” karşılığını verdi.
Öte yandan İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon da, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Türkiye’nin IŞİD’le mücadeleye katkısına ilişkin bir soru üzerine, “Türkiye’nin IŞİD terörüne karşı savaşta katkı sunmadığı ya da sınırın yabancı savaşçıların geçişine kapatılmasında bize yardımcı olmadığı yönünde hiçbir işaret görmüyorum. Türkiye’nin bu savaştan geri çekildiğini düşünmek için hiçbir neden yok” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.