Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum deprem chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan iata kastamonu Kuvayi Milliye Derneği

ABD-Türkiye Krizi Rus Medyasında: Ortaklığın İler Tutar Yeri Kalmadı

Türkiye ile ABD arasında patlak veren vize krizine dünya medyasında haber ve yorumlara konu olmayı sürdürüyor. Rus devletine ait İngilizce haber kanalı Russia Today, iki ülke arasında “gittikçe büyüyen çatlağa” dikkat çekerken ortaklık için "iler tutar yeri kalmadı” gibi yorumlar yapıyor.

Russia Today, Türkiye ve ABD için “gerçek NATO müttefikleri olup olmadığını” sorduğu haber analizinde “Washington ve Ankara aynı askeri bloğun üyeleridir ve birbirini yakın ortak olarak görse de öyle görünüyor ki aralarındaki ikili ilişki gittikçe artan bir çatlak ile karşı karşıya” ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında anlaşmazlığa konu olan Fethullah Gülen’in iadesi gibi başlıca meseleleri aktarırken vize krizinin de üzerinde duran RT, iki ülke arasındaki anlaşmazlıkların,  geçen hafta ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nun bir çalışanının gözaltına alınması üzerine “daha da derinleştiğini” belirtti. 

“ABD TÜRKİYE İLE SİLAH ANLAŞMASI İPTAL ETTİ, ANKARA MOSKOVA’YA YÖNELDİ”

RT, Ankara ile Washington arasında ciddi sıkıntılara neden olan ABD’nin YPG’ye desteğine değindikten sonra Ankara ile Washington arasındaki korumalar krizi takibinde Ankara’nın ABD ile yaptığı silah alım anlaşmasının çökmesinden sonra “Moskova, Türkiye’den S-400 sisteminin alımı için depozito aldığını, geçen yıldan beri görüşülen kontratın Eylül ayında son aşamalarına geldiğini” anlattı.

RT bu çerçevede de Türkiye’nin NATO müttefiklerinin Rus savunma sistemini tercih ettiği için Ankara’yı eleştirdiklerine dikkat çektikten sonra “Ancak 2015’te ABD, Almanya ve Hollanda (Türkiye’de konuşlu Patriot) sistemlerini geri çekerek Türk topraklarına sadece İsyanyol bir Patriot bataryasını bıraktılar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.