Alman Basını: ‘’Türkiye’nin Yeni Bir Orduya İhtiyacı Var’’

Türkiye’de darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmeler, Alman basınına konu olmayı sürdürüyor. Türkiye’de halkın “güvenebileceği bir orduyu istediği” yorumları yapıldığı Alman basınında ”Türkiye’nin yeni bir orduya ihtiyacı var” gibi görüşler öne sürülüyor.

Süddeutsche Zeitung gazetesi, Türkiye’de halkın her türlü siyasi partiden çok orduya destek verdiği dönemlerin yaşandığını anımsatarak “Kimse bu yılların geri gelmesini istemiyor ancak güvenebileceği bir ordu istiyor” ifadelerini kullandı.

DWelle’ye göre, “ 15 Temmuz akşamı ülkeyi koruması gereken askerlerin silahlarını TBMM binasına doğrultması insanları derinden sarstı” değerlendirmesini de yapan gazete, “Ordu, devlet içinde devlet gibi davranmaktan hiç vazgeçmemiş. Orduda hala gerçek şeffaflık ve kontrol eksikliği var. Bu nedenle de Türkiye’nin yeni bir orduya ihtiyacı var” savları dile getirdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.