Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Alman Ve Rus Dış İşleri Rusya'da Bir Araya Gelecek

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Moskova’ya 23 Mart’ta yapacağı ziyarette Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşecek.

Görüşmenin ana gündeminde Suriye barış süreci ve Ukrayna’ya ilişkin Minsk anlaşmasının uygulaması yer alacak. Görüşmelerin önemli diğer gündem maddesini uluslararası terör ile mücadele oluşturacak.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada Lavrov ve Steinmeier’in Ukrayna ile ilgili Minsk anlaşmasının uygulanmasını ve Suriye barış sürecini görüşecekleri açıklandı.

İki ülke arasında siyasi, ticaret, ekonomi, kültür ve insani alanlarında yapılan işbirliğinin görüşüleceğini belirten Bakanlık, "Lavrov ve Steinmeier, Ukrayna krisinin çözümüne ilişkin Minsk anlaşmasının uygulaması ve ile Suriye barış sürecini teşvik edilmesi dahil olmak üzere kilit uluslararası konularda görüş alışverişini sürdürecekler” dedi.

Sputnik’e göre,  Lavrov ve Steinmeier ayrıca Avrupa güvenlik konuları, uluslararası terörizmle mücadele ve Almanya’nın 2016 yılı boyunca başkanlığını yürüteceği AGİT ille ilgili konuları üzerindede fikir alışverişinde bulunacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.