Öne Çıkanlar ankara konya bodrum pakistan sgk iata kastamonu deprem chp Bala Konyada Askeri Uçak Düştü KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları

Anketçiye Dayanan Yunan TVsi: Kılıçdaroğlu Liderler Arasında İlk Sırada..!

ANKARA(ANKA) - Yunan basını Türkiye'deki bazı anketleri yakından izliyor. Son olarak Yunan televizyonlarında paylaşılan bir ankette CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu liderler sıralamasında ilk sırada gösterildi, muhalefetin toplam desteğinin yüzde 65 olduğu belirtildi.



-YUNANİSTAN'DA BAKILAN ANKETLER

Yunan basınının sıklıkla başvurduğu Türkiye'deki bir anketçinin son anketi Yunan televizyonlarında birinci haber oldu. Ankete göre muhalefetin toplam oyu yüzde 65'e ulaşıyor. AK Parti ve MHP'nin oyu ise yüzde 35.

Haberinde Türkiye'de seçim barajının yüzde 10 olduğunu hatırlatan Yunan TV'si "Muhalefet başkanlık sistemi mi yoksa parlamenter sistem mi isteyeceği konusunu tartışacak" bilgisini verdi.

Yunan basınının ilgi gösterdiği ankete göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmende yüzde 28,4 desteği var, ikinci AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği oyu yüzde 26.3'e inmiş durumda. Türk anket şirketi üçüncülüğü İYİ Parti Lideri Meral Akşener yerine HDP'ye vermiş. Ancak HDP için bir aday belirtilmemiş.

Bütün partilere küsurat ekleyen söz konusu anketçiye göre MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin oyu net yüzde 6.

-YUNANİSTAN'DA CHP'NİN KEMALİST OLDUĞUNU DÜŞÜNENLER VAR

Bu arada Yunan sosyal medyasında CHP için yapılan bazı yorumlar şaşkınlık yarattı. Yunan sosyal medyasının etkin kullanıcılarından biri televizyonda Türkiye'deki son anketleri yorumlarken CHP hakkında; "Kemalist parti, iktidar partisinden (İslamcı) çok farklı değil" cümlesini kurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.