Bakan Çavuşoğlu Lübnan’a Ziyaret Gerçekleştirecek

Dışişleri Bakanı Mevüt Çavuşoğlu, 1-2 Aralık tarihlerinde Lübnan’a bir çalışma yapacağı ziyareti gerçekleştirecek. Ziyaret sırasında Suriye’deki son gelişmeler ve mülteci sorununun ele alınması bekleniyor.

Lübnan’daki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Meclis Başkanı Nabih Berri, Geçici Başbakan Tammam Salam, Atanmış Başbakan Saad Hariri ve Dışişleri Bakanı Gebran Bassil ile bir araya gelecek olan Bakan Çavuşoğlu, Lübnanlı yetkililerle,  Suriye'deki son gelişmeler ve mülteci sorununun ağırlıklı bir konuyu oluşturmasına kesin gözüyle bakıldığı bildirildi.
 
İkili İlişkilerin Tüm Yönüyle Ele Alınması Bekleniyor

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada temaslara ilişkin,   Dışişleri Bakanı düzeyinde yaklaşık beş yıl aradan sonra yapılacak bu ziyarette, Lübnan’da Cumhurbaşkanlığı seçimi ve yeni hükümetin kurulması süreci bağlamında Lübnan’a verilen desteğin vurgulanacağı belirtilerek, görüşmelerde ikili ilişkilerin tüm yönleriyle ele alınması ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörüldüğü ifade edildi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.