Öne Çıkanlar ankara chp konya tsk deprem sgk bodrum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ırak cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır pakistan

Barzani: Kürtler Kullanılıyor

Suriye'nin geleceği ile ilgili federasyon tartışmaları tüm hızıyla devam ederken Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'de açıklamalarda bulundu. Barzani, Suriyeli Kürtlerin kaderinin belli olmadığını ve "bir savaş aracı" olarak kullanıldıklarını belirtti.

Irak Kürt Bölgesinde yayın yapan Rûdaw'a göre, Rojovalı taraflar arasında kurulması planlanan birlik konusunda konuşan Barzani, “Suriye olaylarının başında bir kardeşleri olarak tüm Kürt taraflarıyla görüştüm. Onların işine karışamam, sadece bir kardeşleri olarak onlara üzülüyorum. Onlardan birlik olup, rejime karşı mı taraf mı olduklarına karar vermelerini istedim” diye konuştu.

 

Mesut Barzani, SKY News Arapça'ya verdiği röportajda, Suriye'deki tüm Kürt taraflarını ayrışmada diye nitelendirdi.

Barzani ayrıca, "Nasıl bir yöne doğru gittiklerini bilmiyorum. Rojavalı Kürtler bir savaş aracı olarak kullanılıyor. Savaş bittikten sonra kaderleri ne olacak bilemiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.