Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli akbank

Başkan Trump Çarşamba Günü Las Vegas’a Gidecek

ABD Başkanı Donald Trump, Las Vegas’ta en az 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından ülkede bayrakların yarıya indirilip yas tutulacağını ve kendisinin Çarşamba günü Las Vegas’a gideceğini söyledi.

ABD Başkanı Trump, Amerika’nın Las Vegas kentinde Pazar gecesi yaşanan, en az 50 kişinin öldüğü, 400 kişinin ise yaralandığı saldırıya ilişkin Beyaz Saray’da açıklama yaptı. Las Vegas polis departmanına ve orada ilk yardımı yapan insanlara teşekkürlerini sunan Trump, saldırıyı “Kötülük kokan eylem” olarak niteledi.

AMERİKA’DA YAS İLAN EDİLDİ

Saldırıdan büyük öfke duyduklarını dile getiren ABD Başkanı Trump, “Kurbanların ailelerine şunu söylemek istiyorum, sizler için dua ediyoruz, sizinle birlikteyiz. Tanrıdan bu karanlık dönemde sizlerin yanında olmasını niyaz ediyoruz. Biz şunu biliyoruz ki, Tanrı bu yas tutan insanların kalplerinde yaşar” dedi. Trump, ayrıca Çarşamba günü Las Vegas’a gideceğini ve ülkede bayrakların yarıya indirileceğini belirtti.

“KÖTÜLÜĞÜN YENİLECEĞİ GÜNE KADAR DUA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kötülüğün hiçbir şekilde insanlığı yenemeyeceğini vurgulayan Trump, “Böyle zamanlarda herkes bir anlam arıyor, kaosun içerisinden bir anlam, bir umut ışığı çıkarmaya çalışıyor. Buradaki cevap şu; hiçbir şey kolay olmayacak, ancak en karanlık anı bile küçücük bir ışık parçası aydınlatabilir” şeklinde konuştu. Eşi Melania ve kendisinin saldırıda hayatını kaybedenlere Tanrıdan rahmet dilediklerini ifade eden Trump, “Bütün ulusumuza birlik ve beraberlik diliyoruz ve bu şeytanın bu kötülüğün yenileceği güne kadar dua etmeye devam edeceğiz, korkmayacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.