Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla google suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer akbank vodafone ato CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem başlıkları

Bolsonaro, Brezilya Büyükelçiliği’ni Kudüs’e Taşıyacak

Brezilya’da geçen Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminden galip çıkan aşırı sağcı ırkçı Jair Bolsonaro, ülkesinin İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakınlığı ile bilinen İsrael Hayom gazezesine konuşan Bolsonaro, büyükelçiliği Kudüs’e taşıma niyetini ortaya koydu. Bolsonaro, seçim kampanyası sırasında verdiği sözü anımsatarak “Başkentinin nerede olacağı kararının İsrail’e ait olduğunu” savundu.   

“FİLİSTİNLİLERE VE DÜNYANIN ÇOĞUNA MEYDAN OKUYACAK”

Bolsonaro’nun açıklamalarını yansıtan Times of İsrail ise, “Brezilya’nın yeni cumhurbaşkanı olarak seçilen Jair Bolsonaro, bir İsrailli gazeteye, ülkesinin büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyarak Filistinlilere ve dünyanın çoğuna meydan okuma niyetini dile getirdi” yorumunu yaptı.

Bu durumda Brezilya’nın ABD’den sonra büyükelçiliğini taşıyan ikinci büyük ülke olacağına işaret eden Times of İsrail, seçimden sonra Bolsonaro ile konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da seçimin sonucunun “iki halk arasında büyük bir dostluğa ve Brezilya ile İsrail arasındaki bağların sıkılaştırılmasına yol açacağından emin olduğunu” söylediğini anımsattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.