Öne Çıkanlar meb adana cumhurbaşkanı erdoğan haberleri KPSS TOGG ayhan barut tesk genel başkanı bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kanyon gündem özeti gazi CHP Sözcüsü Öztrak

Brett Mcgurk: Bağdat Ve Erbil’den Müzakere Çağrılarını Olumlu Karşılıyoruz

ABD’nin desteğindeki Küresel Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak Kürt Bölgesi’nden düzenlenen bağımsızlık referandumu üzerine Irak ordusunca gerçekleştirilen Kerkük operasyonu ardından Bağdat ve Erbil’den yapılan müzakere çağrılarına destek verdi.

Brett McGurk, Twitter hesabından “Müzakerelerin başlatılıması ve bekleyen tüm sorunların Irak Anayasası temelinde çözülmesi için Bağdat ve Erbil’den yapılan ortak çağrıları olumlu karşılıyoruz” mesajını attı.

Diğer bir mesajda NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ABD ve NATO’ya “IŞİD’in tam ve kalıcı yenilgiye uğratılmasının sağlanması konusunda 29 NATO üyesinin katılımıyla düzenlenen toplantıya evsahipliği yaptıkları için” teşekkür eden McGurk, “NATO, bizim 73 üyeli küresel koalisyonun en yeni üyesidir ve havada AWACS’ları, sahada ise eğitim sağlıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.