Öne Çıkanlar bugünün gündem başlıkları hatay süt mgm tim ukrayna MÜSİAD Yönetim Kurulu Akbank 2024 birinci çeyrek finansal sonuçları JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. Mehmet Ali Yılmaz Veteriner Hekim Uğur Selin Çelikten Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı PhD. Şebnem Akman Balta

“Bu Girişim, Terörü Yerle Yeksan Edecek Bir Girişim Olacak”

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuşak ve Yol inisiyatifini "Önümüzde barışa ve istikrara hizmet edecek bir kazan-kazan projesinin bulunduğuna inanıyorum. Dolayısıyla Çin Halk Cumhuriyeti'nin bu girişimi, her türlü takdirin üstündedir" ifadesiyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beijing Olimpiyat Merkezi'ndeki Çin Ulusal Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'nun açılış töreninde konuştu.
Erdoğan, projenin başarısının, güzergâh ülkelerinin ticareti kolaylaştırmalarına, gümrük alanında işbirliğine gitmelerine, tarife dışı engelleri kaldırmalarına ve yatırımları teşvik etmelerine bağlı olduğuna işaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuşak ve Yol'un ikili, çok taraflı ve bölgesel işbirliklerinden istifade ederek, kazan-kazan anlayışıyla hayata geçirilmesinin büyük önem arz ettiğini vurguladı.
Konuşmasında Türkiye'nin kurucuları arasında bulunduğu Asya Altyapı Yatırım Bankası'nda 2,6 milyar dolar sermayeye katkı payı ve yüzde 2,48 oy hakkı ile yer aldığının altını çizen Erdoğan, "Amacımız, hepimizin ihtiyaç duyduğu kalkınma hamlelerini yapabilmek için ortak finansman mekanizmalarının hayata geçirilmesidir" dedi.
"Çin ve diğer güzergâh ülkeleriyle hareket etmek istiyoruz"
Asya ile Avrupa arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin süratle geliştiği ve derinleştiği bir dönemden geçildiğini belirten Erdoğan, dünya ekonomisinin ağırlık merkezinin kimilerine göre senede 60, kimilerine göre ise senede 120 kilometre hızla doğuya doğru kaydığını dile getirdi.
Asya ve Avrupa'nın kesişme noktasında bulunan Türkiye'nin, özel coğrafi konumuyla İpek Yolu coğrafyasının önde gelen ülkelerinden birisi olduğunu vurgulayan Erdoğan, Çin'in, İpek Yolu ekonomik koridoru girişiminin, Türkiye'nin Orta Koridor Projesi ile bütünleştiğine işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu çerçevede Çin'le ve diğer güzergâh ülkeleriyle birlikte hareket etmek istiyoruz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuşak ve Yol'un ana ve tamamlayıcı unsurlarından biri olmasını hedeflediğimiz Orta Koridor'u, ülkemizde ve bölgemizde yürüttüğümüz çeşitli projelerle hayata geçirme yolunda ilerliyoruz" ifadesini kullandı.
Konuşmasında Edirne-Kars Hızlı Tren Demiryolu projesinin, Türkiye tarafından ortaya konulan önemli bir proje olduğunu belirten Erdoğan, bu tarihî projeyi, Çinlilerle birlikte gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuşak ve Yol girişimi ile ilgili olarak "Önümüzde barışa ve istikrara hizmet edecek bir kazan-kazan projesinin bulunduğuna inanıyorum. Dolayısıyla Çin Halk Cumhuriyeti'nin bu girişimi, her türlü takdirin üstündedir." değerlendirmesinde bulundu.

“Bu Girişim, Terörü Yerle Yeksan Edecek Bir Girişim Olacak”
Bu işbirliği modelinin başarılı olacağını düşündüğünü belirten Erdoğan, "Özellikle dünyada gelişmekte olan teröre karşı bu girişim, terörü adeta yerle yeksan edecek bir girişim olacaktır. Herkes için fayda sağlayacak bu işbirliği bir model olarak başarılı olacağını düşünüyorum. Türkiye olarak bunun için her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.