Öne Çıkanlar meb cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana KPSS Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan TOGG CHP İzmir Milletvekili Kani Beko AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin CHP Sözcüsü Öztrak CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer Generali Sigorta

Çin, Antarktika'da Havaalanı İçin İdeal Mavi Buz Pisti Keşfetti

Bir Çin araştırma ekibi, Antarktika'da (Güney Kutbu'nda) potansiyel bir havaalanı mevkii keşfetti. Ekip, uçakların iniş ve kalkışına son derecede elverişli bir geniş mavi buz tabakası buldu.


 
Söz konusu nokta Güney Kutbu'ndaki bir Çin araştırma üssüne takriben 10 kilometre uzaklıkta.
 
Çin'in 35. Antarktika araştırma keşif ekibinin şefi Sun Bo'ya göre, her türden büyük uçak bir mavi buz havaalanı pistine iniş takımlarını dönüştürmeksizin inip kalkabilir. Sun, "Mavi buz, uçaklar için yeterli taşıma kapasitesini, yüksek mukavemeti ve dengeliliği sağlıyor" dedi.
 
Şu anda Güney Kutbu'nda sekiz adet mavi buz uçak pisti var. Çin'in burada, kalıcı bir havaalanı olarak pisti bulunmuyor.

Anahtar Kelimeler:
çinUçak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.