Öne Çıkanlar ankara konya bodrum sgk pakistan deprem chp iata kastamonu Bala Konyada Askeri Uçak Düştü KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları

Çin Ay'a Üçüncü Keşif Aracını Gönderecek

Çin, Ay'dan kaya örnekleri toplamak üzere Chang'e-5 keşif aracını 2017'de fırlatacak.

Çin'in Ay Keşif Projeleri baş bilim adamı Ouyang Ziyuan, Tianjin'de, Chang'e-5 misyonunun Çin'in Ay'ı keşfetme çalışmalarındaki üçüncü evreyi temsil ettiğini dile getirdi.

Birinci evre Ay'ın çevresinde dönen Chang'e-1 uydusuyla 2007'de gerçekleştirilmiş, ikinci evre ise 2013'te Ay'ın yüzeyine iniş yapan Chang'e-3 adlı uzay aracı ile tamamlanmıştı.

Ouyang, Chang'e-5 Ay keşif aracının toplayacağı örneklerle, Ay'ın oluşumu ve evrimi hakkındaki bilgilerin derinleştirilebileceğini ifade ederek, "Biz hazırız, laboratuvarlar da hazır. Örnekler geldiğinde derhal analizlerimize başlayacağız." diye konuştu.

Ouyang, Chang'e-5'in Çin'in uzay teknolojileri alanında ilerleme kaydetmesine katkı sağlayacağını da vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.