Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş akbank Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı ato

Çin'den ABD'ye Sert Uyarı

Çin, ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait McCampbell adlı savaş gemisinin, Çin'in onayı olmadan Xisha adaları sularına girmesi üzerine ABD'ye sert uyarıda bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, günlük olağan basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve ABD'yi sert bir şekilde uyardıklarını ifade etti. Sözcü, ABD'nin benzeri kışkırtma girişimlerini derhal sonlandırmasını talep ettiklerini söyledi.

Lu Kang, "ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait geminin söz konusu eylemi, Çin'in hukukuna ve ilgili uluslararası yasalara aykırı düşüyor. Ayrıca, Çin'in egemenliğini ihlal ederek bölgedeki barış, güvenlik ve asayişi bozuyor. ABD'nin bu eylemine kararlılıkla karşı çıkarak, söz konusu provokasyon girişiminin derhal sonlandırılmasını talep ediyoruz. Çin, devlet egemenliğini ve güvenliğini savunmak için gerekli önlemler almaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.