“Çin ve ABD Ekonomik Ve Ticari Alanda Normal İletişime Başladı”

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çin ile ABD’nin ekonomik ve ticari alanda normal iletişime başladığı ve ayrıntılı sorunların pragmatik bir şekilde çözülmesi için ortakalaşa çaba harcayacağı belirtildi. Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng olağan basın toplantısında, kısa süre önce Çin ile ABD arasındaki ekonomik diyalogdan sorumlu Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ve Hazine Bakanı Janet L. Yellen arasında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen iki ayrı görüşmeyi değerlendirdi.

Gao Feng, “Görüşmelerde, taraflar eşitlik ve karşılıklı saygı temelinde Çin-ABD ekonomik ve ticari ilişkileri ile yerel politikalar gibi sorunlarda fikir alışverişinde bulundu. Taraflar iletişimin profesyonel, samimi ve yapıcı olduğu, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari iletişimin de normale döndüğü kanısında. Görüşmelerde, ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin son derece önemli olduğu ve işbirliği yapılabilecek birçok ayrıntılı alan bulunduğu konusunda mutabakata varıldı. Her iki taraf da endişelerini dile getirdi” diye konuştu.

Gao Feng, iki tarafın her iki ülkenin ve dünyanın yararından hareket ederek, üretici ve tüketicilerin bazı somut sorunları çözmek ve ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı gelişmesini hızlandırmak için ortaklaşa çabalamak konusunda mutabakata vardığını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.