Öne Çıkanlar fibabanka çin Sera terörist Dantel fırat kalkanı terör operasyon Beşerî Barış Pınarı Bölgesi tbmm Barış Pınarı

Çin’de İnşaat Sahasında Ming Hanedanlığı’na Ait Antik Mezar Bulundu

Çok sayıda arkeolojik çalışmanın sürdürüldüğü Çin’in kuzeyindeki Hebei apk eyaletinde bu kez bir inşaat sahasında antik bir mezar bulundu. Hebei Kültürel Eski Eser Koruma departmanının yaptığı açıklamaya göre, inşaat sahasında kazı çalışmaları sırasında Ming Hanedanlığı’na (1368-1644) ait olduğuna inanılan antik bir mezar ortaya çıkarıldı.



Zarif tuğla oymalarına sahip sekizgen biçimli mezar, oldukça iyi ve korunmuş halde bulundu. Mezarın en altında yan yana dizilmiş, her birinin içinde birer iskelet bulunan iki tabut keşfedildi. Mezarla birlikte Ming Hanedanlığı döneminin ortalarına ait olduğuna inanılan bugüne kadar hasar görmeden gelmiş beyaz sırlı tabak ile mavi ve beyaz porselen bir kase de ortaya çıkarıldı. Kazı alanı, Qiuxian ilçesindeki bir inşaat sahasında bulunuyor. Uzmanlar, bu keşfin bölgede başka mezar araştırmalarına da olanak sağlayacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.