Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum deprem chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan iata kastamonu Bala

Çin’in Döviz Rezervi Ağustos Ayında 3 Trilyon Doları Aştı

Çin’in döviz rezervi, ağustos sonu itibarıyla 3 trilyon 160 milyar 100 milyon dolar olarak açıklandı. Çin Devlet Döviz İdaresi’nden açıklanan verilere göre, ağustos sonu itibarıyla, ülkenin döviz rezervi geçen aya kıyasla yüzde 1,38 düşüşle 3 trilyon 160 milyar 100 milyon doları buldu.



Çin Devlet Döviz İdaresi’nin açıklamasında, “Ağustos ayında büyük ekonomilerin makroekonomik verileri ve para politikası beklentileri gibi faktörlerin etkisiyle doların değeri yükseldi ve küresel finansal varlık fiyatları genel olarak düştü. Döviz kuru dönüşümü ve varlık fiyatlarının değişmesi gibi unsurların birleşik etkileri nedeniyle ağustosta Çin’in döviz rezervi azaldı. Bunun yanı sıra Çin ekonomisinin uzun vadeli büyüme eğilimi değişmedi. Bu da döviz rezervinde temel istikrarın korunmasına fayda sağlıyor” ifadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
Çinin Döviz Rezervi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.