Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları ekonomik güven endeksi hizmet mardin trt Kuşadası Belediyesi ATO Başkanı Gürsel Baran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ak parti sözcüsü ömer çelik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Büyükelçiliği Kudüs’tedir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs sorunuyla ilgili “Şu anda özellikle Türkiye’nin büyükelçiliğinin Kudüs’te olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum. Fiili olarak bu böyledir ama işgal kalktığı zaman gereği yapılacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşma yaptı. Sudan-Türkiye ilişkilerinin önemini vurgulayan Erdoğan, konuşmasında Kudüs krizine de değinerek “Kudüs, sadece İslam dünyasının sorunu değil, aynı zamanda Hristiyan dünyasının da sorunu, aynı zamanda tüm insanlığın sorunu” diye konuştu. Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konsey’inde Kudüs tasarısının kabul edilmesine dikkat çekerek, “Attığımız müşterek adımlarla birlikte 128 ülkenin verdiği destek, Amerika’nın burada 9’ta kalması ve hangi ülkelerle 9’ta kaldığı düşünüldüğünde ortaya bir gerçek çıkıyor: Ne kadar güçlü olursanız olun, en güçlü olan haktır. Hak, burada da galip gelmiştir” dedi.

Birleşmiş Milletler’den Kudüs krizinin takibini daha yakın planda ele almasını isteyeceklerini belirten Erdoğan, “Ben Sayın Papa’nın bu noktadaki tavrını takdirle karşıladım. Bu süreci kendilerinin de takip edecek olması, bizim aynı şekilde takip ediyor olmamız bir dayanışmayı ortaya koymuştur. Demek ki bu, tüm insanlığın meselesi haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜKELÇİLİĞİ KUDÜS’TEDİR”

Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi’nde Kudüs tasarısı için yapılan oylamada  çekimser kalan ülkelere değinerek, “O çekimser kalan ülkeler de geçici bir ürkekliği geçici bir korkaklığı yaşamışlardır. Ama o geçici ürkeklik, geçici korkaklık da daha sonra yine lehte gelişecektir. Ben bu vesileyle Kudüs’ün sakilerinin tüm insanlık olduğunu ve şu anda özellikle Türkiye’nin büyükelçiliğinin Kudüs’te olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum. Fiili olarak bu böyledir ama işgal kalktığı zaman gereği yapılacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.