Öne Çıkanlar bugünün gündem başlıkları ukrayna Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hatay süt mgm tim MÜSİAD Yönetim Kurulu Akbank 2024 birinci çeyrek finansal sonuçları Castrol Ford Team

Daqing, Dünyanın En Önemli Tersiyer Petrol Çıkarma Sahası Oldu

Kuzeydoğu Çin eyaleti Heilongjiang’da yer alan  ve China National Petroleum Corporation şirketine ait olan Daqing petrol yatağı, petrolün özel bir yöntem olan üçüncül/tersiyer yöntemle çıkarıldığı dünyanın en büyük petrol sahası oldu. Daqing petrol yataklarından tersiyer yöntemle çıkarılan yıllık ham petrol üretimi, 20 yıldır üst üste her yıl on milyon tonu aşarak kümülatif üretimi 286 milyon tonun üzerine taşımış oldu.



Petrolün “ek yardımlı” olarak çıkarılması olarak da bilinen tersiyer petrol çıkarma, petrolün rezervinden çıkarılmasının üçüncü aşamasıdır. Bu yöntem, birincil ve ikincil çıkarma aşamalarında elde edilememiş petrolün kimyasal madde enjeksiyonları sayesinde yüzeye çıkarılabilmesine olanak veriyor.

Üçüncül petrol çıkarma teknolojisi, Daqing petrol yataklarında mevcut petrolün çıkarılma oranının yüzde 14 ila yüzde 20 oranında artırılmasını sağladı. Daqing petrol sahası, şu anda sadece üçüncül petrol çıkarma teknolojisinin diğer ulusal petrol yataklarında da uygulanmasını sağlamakla kalmayıp bu alanda Rusya ve Kazakistan’a da teknik destek veriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.