Öne Çıkanlar Sera terörist çin fibabanka fırat kalkanı Dantel Beşerî tbmm terör operasyon Barış Pınarı İletişim Başkanı Fahrettin Altun

Dera BM Güvenlik Konseyi Gündeminde

Suriye ordusunun operasyonları sürdürdüğü ülkenin güney batısındaki Dera bölgesinde giderek artan çatışmalar ve bölgedeki siviller için kötüleşen durum, bugün BM Güvenlik Konseyi’nde ele alınacak.

BM Güvenlik Konseyi’nde İsveç ve Kuveyt’in talebi üzerine bugün yapacağı oturumunda rutin gündeminde var olan Güney Sudan ve Yemen’in yanısına Dera bölgesindeki çatışmalar ve sivillerin içinde bulunduğu olumsuz insani şartlar görüşülecek.

Güvenlik Konseyi aylık dönem başkanlığını yürüten İsveç, konseyin gündemine ek olarak Suriye’nin de alındığını açıkladı. İsveç, Dera bölgesinde sivillerin yeterince korunamadığını belirterek, bölgedeki şiddetin düşürülmesi ve çatışmalara son verilmesi için çağrıda bulundu.

Bu gelişmeyi yansıtan VOA, “20 Haziran’da İran ve Rusya desteğiyle, Suriye rejim güçleri tarafından Dera’ya başlatılan hava ve kara saldırılarının, ülkede 2011’de başlayan iç savaştaki en büyük nüfus göçlerinden birine neden olduğu öne sürüldü” dedi.

Haberde, BM yetkililerinin Suriye’nin Ürdün sınırı ve Golan Tepeleri yönüne göç eden sivillerin sayısını, 270 bin ile 330 bin kişi olarak tahmin ettiklerine dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.