Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG gündem özeti Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

Erbil'den Kuzey Suriye'ye Destek Geldi

Bağımsızlık referdamuna ilişkin çabaların sürdürüldüğü Irak Kürt Bölgesi’nde iki büyük siyasi parti KDP ve KYB, Rojava’daki federasyon ilanını destekliyor.

Federasyon ilanı üzerine Rudaw’ya konuşan  KDP Politbüro Üyesi Ali Avni, “En az federalizm Rojavalı halkımızın hakkıdır” dedi.

Ali Avni,   Ocak ayında  “Suriye’yi bölmeyi düşünenler Panadol (ağrı kesici) alsın ve bu hayalden kurtulsun” diyen BM Suriye Daimi Temsilcisi Beşar El-Caferi’ye gönderme yaparak “El-Caferi’nin Panadol’una ve Suriye hükümetine iyi bir cevap oldu” diyerek düşüncelerini aktardı.

 “Caferi ve Suriye hükümeti sadece Panadol değil, Diazepam ve Oxazepam ilaçlarını da almalı” diyen Avni  “Beşar Esed için gereklidir. Onlar Kürtler’in istekleriyle alay ediyorlardı” sözlerine de ekledi.

 

TÜM TARAFLAR YÖNETİM İÇİNDE OLMALI

 KYB yetkililerinden Herem Kemal Ağa da, Rojava’daki federal sisteme desteklerini söylerken “Tabii Rojava’da yönetimin tekçi bir anlayışla devam etmemesi lazım. Tüm tarafların yönetim içerisinde olması lazım” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Kuzey SuriyeAli AvniKyb
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.