Öne Çıkanlar TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk Indie rock ICBC) ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer Irak Kuzeyindeki Gara Bölgesinde 8 Terörist Etkisiz Hale Getirildi Instagramdan Yeni Canlı Yayın Özellikleri CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Dr. Müzeyyen Şevkin IKEA Haberleri Irmak Okulları

Erdoğan-Merkel Görüşmesi Pazartesi Günü

Hafta başında İstanbul’da düzenlenecek olan BM Dünya İnsani Zirvesi’ne katılacak olan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşeceği açıklandı. Görüşmede AB-Türkiye mülteci anlaşmasının uygulaması ve vize muafiyeti meselesinin ağırlıklı gündem maddelerinin oluşturması bekleniyor.

Alman Hükümeti Sözcüsü  Steffen Seibert,  İstanbul Zirvesi sırasında Başbakan Merkel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Pazartesi günü bir görüşme planladığını bildirdi.

TBMM’de “Dokunulmazlık” kaldırılmasına da değinen Seibert  Seibert, “İlgili tüm toplumsal grupların parlamentoda da temsil edilmesi, her demokrasinin iç istikrarı için önem taşımaktadır” açıklaması yaptı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile pazartesi günü İstanbul'da yapacağı görüşmede de gündeme getireceğini belirten Seibert, DWelle'nin yansıttığı açıklamalarındaTürkiye’deki kutuplaşmasından kaygı duyduklarını belirtti.

-"VEKİLLİK GÖREVİNİN ÖZGÜRCE YAPILABİLMESİ ÖNEMLİ"-

Alman hükümeti açısından canlı bir demokraside basın ve düşünce özgürlüğünün kilit rol oynadığını kaydeden Seibert, “Bu sadece basının çalışmaları için değil, siyasi ve toplumsal tartışma ortamına katılmak isteyen tüm vatandaşların kamuya açık ifadeleri için de geçerlidir. Ve özellikle de vekillik görevini özgürce ve bağımsız bir şekilde yapabilmeleri gereken vatandaşların seçtiği temsilciler için geçerlidir” şeklinde konuştu.

Steffen Steiber,  Başbakan Merkel'in pazar akşamı sivil toplum temsilcileriyle de bir araya geleceğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.