Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti kınama ihracat çin Türk Ekonomi Bankası Prof. Dr. Nevzat Tarhan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel bugünün gündemi tüpraş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Hong Kong'un Hava Trafiğinde Ciddi Düşüş

Hong Kong Uluslararası Havalimanı'nda hizmet verilen yolcu sayısının ağustos ayında geçen yıla kıyasla yüzde 12,4 azalarak 6 milyona düştüğü açıklandı.

Hong Kong Uluslararası Havalimanı İdaresi tarafından bugün yayımlanan istatistiklere göre, ağustos ayında iniş-kalkış yapan uçak sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 gerileyerek 35 bin 655 olarak kayıtlara geçti. Havalimanından yapılan kargo taşımacılığı ise yüzde 11,5 düştü.

Açıklamada, Hong Kong'a Çin'in anakesimi ve Taiwan bölgesi ile Güneydoğu Asya ülkelerinden gelen turistlerin sayısında gözle görülür azalma yaşandığı da kaydedildi.

Diğer yandan, küresel ekonomideki belirsizlikler nedeniyle, ağustos ayında Hong Kong Uluslararası Havalimanı'nda aktarılan yük hacmi yüzde 19, yapılan ithalat hacmi ise yüzde 15 azaldı.

Bunun yanı sıra, açıklamada havalimanında düzenlenen yasa dışı mitinglerin rutin işleyişe olumsuz etkiler getirdiğinin de altı çizildi.

Anahtar Kelimeler:
çinHong Kong
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.