Öne Çıkanlar ırak pkk fetö TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi Indie rock Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ICBC) Asena Iveco

Irak’ın IKBY’ye Uçuş Yasağı Saat 18'de Yürürlüğe Giriyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nce (IKBY) gerçekleştirilen bağımsızlık referandumunu reddeden Irak merkezi hükümetinin yaptırım olarak ilan ettiği uçuş yasağı, bugün TSİ 18.00’den itibaren yürürlüğe giriyor.

BBC Türkçe, uçuş yasağının bu akşama itibariyle yürürlüğe gireceğine dikkat çekerken, “Neredeyse bütün havayolu şirketleri Erbil ve Süleymaniye'ye uçuşlarını Bağdat yönetiminin talebi üzerine askıya alacak” dedi.

Yasağın uygulamaya konmasının ardından sadece Lufthansa ve Avusturya Havayollarının uçuşlarını sürdüreceği bildirildiğini kaydeden BBC, ancak bir Lufthansa Havayolları sözcüsünün bugün yaptığı açıklamada uçuşlarını iptal etmek zorunda kalıp kalmayacaklarını araştırdıklarını söylediğini kaydetti.

İç Uçuşlar Devam Edecek

Lufthansa Havayollarının her Cumartesi, Avusturya Havayolları’nın ise her gün Erbil'e sefer düzenlediğine dikkat çekildiği habere göre, IKBY'ye ve bölgeden yapılacak Irak içi uçuşların ise süreceği için yasağın Bağdat Havaalanı'ndaki trafiği artırması bekleniyor.

BBC, IKBY yönetiminin ise Irak hükümetinin kararını değiştirmek için yasal başvuruda bulunacağını açıkladığına dikkat çektikten sonra, “Uçuş yasağı ise Bağdat'ın Erbil'e yönelik ilk yaptırımı. Irak hükümeti sınır kapılarının kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a devrini istemiş, IKBY bu talebi reddetmişti” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.