Öne Çıkanlar Sera terörist çin fibabanka Beşerî Dantel Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan CHPli Çakırözer: Devlet Çiftçinin Derdine Derman Olmalı Ariana Grande Gözcüler filminin yeni posteri Hilmi Deler Avukat Sema Aksoy

Irkçı Wilders, Peygamber Muhammed Konulu Karikatür Yarışmasını İptal Etti

 Hollanda’da Müslüman karşıtı ırkçı aşırı sağ PVV lideri Geert Wilders, büyük tepki gören Peygamber Muhammet konulu karikatür yarışmasını iptal ettiğini duyurdu.

Wilders, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, karikatür yarışmasını iptal etme kararına “gerekçe” olarak da “kendine  ve başkalarına yönelik tehditleri" öne sürdü.

Bu arada, Wilders’ın mesajını paylaşan NL Times da haberinde, karikatür yarışmasının Kasım ayında Hollanda Parlamentosu’nun alt kanarı Tweede Kamer’deki PVV mekanında yapılmasını öngörüldüğünü anımsatırken projeye İslam dünyasından gelen sert tepkilere de yer verdi.

Bu çerçevede protesto gösterilerinin yapıldığı Pakistan’ın yeni başbakanı İmran Kahn’ın “Bu eylemlerle ne kadar acı verdiklerini anlamıyorlar” sözlerinin yansıtıldığı haberde, Taliban’ın Afganistan’da görevli  Hollanda askerlerine saldırma çağrısını yaptığına da dikkat çekildi.

Anahtar Kelimeler:
Geert Wilders
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.