Öne Çıkanlar Koronavirüs chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sıla akbank suriye google vodafone ato gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

IŞİD Türkiye Sınırındaki Kasabayı Ele Geçirdi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, terör örgütü IŞİD'in  Türkiye sınırındaki El Ray kasabasını muhaliflerden geri aldığını duyurdu.

Gözlemevi'nin "IŞİD'in 1 yıldır gerçekleştirdiği en vahşi saldırı" olarak tanımladığı operasyon sırasında, bölgedeki diğer yerleşim birimlerinin yakınında da bombalar patlatıldığı ifade edildi.

Reuters haber ajansından geçilen habere göre , IŞİD'in muhaliflerle yoğun çatışmaların ardından kasabayı tekrar ele geçirdiğini aktardı. IŞİD, dün de El Ray kasabası yakınında bulunan Şeyh Reh ve el-Bal köylerinin kontrolünü ele geçirdi.

 

ÖSO 4 GÜN ÖNCE YÖNETİMİ ELE ALMIŞTI

Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhalifler, perşembe günü IŞİD kontrolündeki El Ray kasabasını ele geçirmişti.

Özgür  Suriye Ordusu (ÖSO) öncülüğündeki muhaliflerin, iki gün süren çatışmaların ardından kasabaya girdiği açıklanmştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.