İsrail, Gazze İle Beyt Hanun Sınır Kapısını Kapattı

İsrail, bu sabah Gazze Şeridi’nin kuzey sınırında olan ve sadece insanların Gazze’den İsrail’e geçişleri için kullanılan Beyt Hanun (Erez) sınır kapısını kapattı.

Haaretz gazetesine göre, İsrail bu sabah Beyt Hanun sınır kapısını kapattığını açıkladı. Haberde kararın sınırda Filistinlilerle "çatışmaların hafta sonunda da devam etmesi üzerine alındığı" kaydedildi.

Jerusalem Post gazetesi ise, “Temmuz’dan bu yana İsrail, Gazze ile olan iki sınır kapısının çalışmasını Filistinlilerin şiddetinin durmasına bağlıyor” dediği haberinde söz konusu kapıya ilişkin kararın BM ve Mısır’ın İsrail ile Hamas arasında uzun bir ateşkes sağlamayı umdukları bir sırada alındığını vurguladı.

Gazete “İsrail, Gazze’ye hava ve deniz trafiğini önleyen bir askeri ablukayı uyguladığı için Gazze’ye tek erişim yolu, ikisi İsrail’in kontrolünde olan karadaki 3 geçittir. Kerem Şalom’da bir ticari geçit ve Erez’te bir yaya geçidi var” bilgisini verdikten sonra Mısır ile Gazze arasında da bir geçit olduğuna, bu kapının hem yaya hem de sınırlı ticaret trafiği için kullanıldığını belirtti.

Bu arada İsrail’in 10 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında Kerem Şalom sınır kapısından Gazze’ye ticari malların girişini de yasaklandığı anımsatıldı.

Jerusalem Post haberinde ayrıca BM’ye dayanarak Temmuz ayında Gazze'deki 12 bin 500 kişinin Beyt Hanun kapısı üzerinden İsrail’e, 5 bin 875 kişinin de Refah sınır kapısı üzerinden Mısır’a ulaştığına dikkat çekti.

Anahtar Kelimeler:
İsrailGazze şeridi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.