Öne Çıkanlar terörist Sera çin fibabanka Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan CHPli Çakırözer: Devlet Çiftçinin Derdine Derman Olmalı Ariana Grande Beşerî Gözcüler filminin yeni posteri Avukat Sema Aksoy Dantel Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca

İsrail'in Hedef Alındığını Doğrulatamadık

İstanbul’da Beyoğlu'ndaki canlı bomba saldırısında üç İsrail vatandaşının hayatını kaybederken 11 vatandaşının da yaralanması üzerine açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, patlamada ölen ve yaralanan vatandaşlarının bilinçli olarak hedef alındığının henüz doğrulanmadığını belirtti. İstanbul’daki diplomatik temsilciliklerinin etrafındaki güvenlik önlemlerinin artırılması yönünde talimat verdiğini söyleyen Netanyahu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan ile henüz bir görüşme gerçekleşmediğinide belirtti.

Netanyahu, Cumartesi gecesi kriz masasının kurulduğu İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yaptığı açıklamada ülkesinin saldırın bilinçli olarak İsrail’i hedef alıp almadığını belirlemeye çalıştığını ancak o ana kadar böyle olduğunun teyit edilmediğini söyledi.

 

''ERDOĞAN İLE HENÜZ KONUŞMADIM''

Hareetz gazetesince aktardığı açıklamalarında İstanbul’daki İsrail diplomatik temsilciliklerinde güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılması talimatını verdiğini söyleyen Netanyahu, henüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşmadığını da belirtti.

Netanyahu, saldırının İsrail ile Türkiye arasında bir uzlaşıya yol açabileceği sorusuna, “İki ülke arasındaki kilit meselelerin hala müzakere edildiğini” cevabını veren İsrail Başbakanı, İsrail’in “son aylarda, son günlerde bile, Türkiye ile düzenli temas" içinde olduğunu sözlerine ekledi.

Anlaşmanın, “Üzerinde mutabık kalmaya çalıştığımız temel görüş ayrılıkları nedeniyle” geciktiğini kaydeden Netanyahu, “bir miktar ilerleme oldu ve ilermeye devam edeceğimizi umuyorum” şeklinde konuştu.

 

NETANYAHU'DAN TWEET TALİMATI

Bu arada, Haaretz, Türkiye’de  saldırıdan sonra tepki gören ve AK Parti'den ihraç edileceği açıklanan İstanbul  Eyüp teşkilatının bir yetkilisinin attığı tweete ilişkin “Ondan önce Netanyahu, Dışişleri Bakanlığı’na, Türkiye’den saldırıda yaralanan İsraillilerin öleceği umudunu dile getiren iktidar partisinin bir yetkilisini kınamasını talep etmesi talimatını verdi” diye yazıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.