Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla google suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer akbank vodafone ato CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem başlıkları

Jüri Seçildi, ‘Sarraf’sız Dava’ Bugün Başlıyor

New York’ta görülen “Sarraf davası”, adının “Atilla davası” olarak değiştirildiği kesinleşirken dünkü duruşmada yapılan jüri seçiminden sonra bugün esas duruşmalara başlanması ile yeni bir aşamaya girdi.

Sarraf davasında dün 12’si asıl,  6’sı yedek jüri üyesi seçildi. Rıza Sarraf ve avukatlarının katılmadığı dünkü duruşmada davanın tek sanığı Halkbank Genel Müdürü Ahmet Hakan Atilla’nın olacağı kesinleşti. Bu arada, New York Times Gazetesi yargı muhabiri, twitter hesabında Rıza Sarraf’ın “tanık” listesinde bulunduğu bilgisini paylaştı.

ATİLLA’NIN DA “UZLAŞMA HAKKI VAR”

ABD medyasının yoğun ilgi gösterdiği davada yargılanacak olan Atilla, dünkü duruşmaya katıldı. Atilla için 6 ayrı suçlamadan 95 hapis istendiğine dikkat çeken Amerika’nın Sesi (VOA), “ Atilla’nın duruşmaları jüri karar alana kadar devam edecek. Hukukçular bu süreçte Atilla’nın savcılıkla uzlaşma hakkının olduğunu belirtiyorlar” dedi.

VOA, dünkü duruşmada jüri adaylarına hitaben konuşan Hakim Richard Berman’ın, “Jürisi olacağınız davada bir tek Mehmet Hakan Atilla yargılanacaktır” söyleminde bulunduğuna dikkat çekerken, Berman’ın Atilla’nın ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delmek, Amerikan kurumlarını aldatmak, kara para aklamakla ilgili suçlamaların yer aldığı altı suç maddesini okududuğunu belirtti.

“SARRAF’IN İŞBİRLİĞİNİ YAPTIĞI İDDİALARI GÜÇLENDİ”

Bu arada, dünkü duruşmasından sonra Sarraf’ın savcılıkla işbirliği yaptığı iddialarının güçlendiğini ifade eden VOA’ya konuşan New York Barosu avukatlarından Arda Beşkardeş, uzlaşma olasılığının yüksek olduğunu ancak şu an itibarıyla kesin konuşmanın yanlış olacağını belirterek, “Açık ve net olan tek şey bugün (dün) jüri seçimi yapılan davaya Sarraf’ın sanık olarak katılmayacağı. Sarraf’ın isminin resmi davadan düşmüş olması” dedi. Beşkardeş şu değerlendirmeyi de yaptı:

“Bu durum Sarraf’ın bu davada tanık olmayacağı veya Sarraf’ın davasının ayrı bir dava dosyasında devam etmeyeceği yada ceza almayacağı anlamına gelmez. Sarraf uzlaşmaya gitmiş olabilir. Bunun için bir ceza indiriminden faydalanabilir. Ancak uzlaşması onun beraat ettiği anlamına gelmez. Yeni bir dava dosyası da açılabilir. Uzlaşmaları yargıç onaylamadığı sürece bu ayrıntıları konuşmak pek doğru olmaz.”

“SARRAF’IN CEZA ALMAMASI MUCİZE OLUR”

New York Barosu avukatlarından Cahit Akbulut da Rıza Sarraf’ın duruşmalara katılmamasının ceza almayacağı ya da beraat ettiği anlamına gelmediğini belirtilerek “Sarraf uzlaşmış olsa bile savcılıkla yaptığı anlaşmaya göre bir ceza indirimi alacaktır. Eğer itirafçı olduysa, tanık sıfatı da taşımış olsa bu davadan ceza almadan kurtulması mucize olur” değerlendirmesini yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.