Kanada’da Camiye Silahlı Saldırı: 6 Ölü, 8 Yaralı

Kanada'nın Quebec eyaletindeki bir camiye düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti.

Quebec eyaletinin başkenti olan Quebec City'de aynı zamanda cami olarak kullanılan Quebec City İslam Kültür Merkezi, yatsı namazı sırasında kimliği henüz belirlenemeyen silahlı üç kişinin saldırısına uğradı. Polis, 6 kişinin öldüğü saldırıda 8 kişi de yaralandı.

 Quebec polisi, olayın ardından üç şüpheliden ikisinin gözaltına alındığını duyurdu. Emniyet yetkilileri, bölgede güvenliğin sağlandığını ve "durumun kontrol altında olduğunu" açıkladı.

Görgü tanıklarının yerel basına yaptıkları açıklamalara göre, saldırı 40 kadar Müslüman'ın yatsı namazını kılmak üzere camide bulunduğu sırada meydana geldi. Olay sonrası Quebec City İslam Kültür Merkezi'ne çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Polis, Quebec City İslam Kültür Merkezinin bulunduğu Ste-Foy bölgesinde olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Bölgeye ambulans ve polis araçlarının dışında giriş ve çıkış yapılmıyor. Yaralıların ise Quebec City kentindeki hastanelere taşındıkları bildirildi.



Trudeau: Bu Gece Kanadalılar Saldırıda Hayatını Kaybedenler İçin Yasta

Kanada Başbakanı Justin Trudeau saldırının ardından taziye mesajı yayımladı.

Trudeau, Twitter'dan paylaştığı mesajda,  "Bu gece Kanadalılar Quebec City'deki camiye düzenlenen alçakça saldırıda öldürülen insanların yasını tutuyor" ifadesini kullandı ve olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Trudeau, daha sonra yaptığı açıklamada ise gerçekleştirilen eylemi, "Müslümanlara yönelik bir terör saldırısı" olarak tanımladı. Trudeau, "Bir ibadet mekanında Müslümanlara yönelik gerçekleşen bu terör saldırısını kınıyoruz" dedi.

Eyalette Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Quebec Eyaleti Başbakanı Philippe Couillard da Twitter hesabından yaptığı duyuruda, eyalet genelindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Ahmed Hussen de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Quebec City'den rahatsız edici bir haber. Düşüncelerimiz ve dualarımız Sainte-Foy'daki aileleri ile" ifadesine yer verdi.

Couillard: Barbarca Bir Saldırı

Couillard, "Quebec kategorik olarak bu barbarca şiddeti reddeder. Olayda hayatını kaybedenlerle yaralıların ailelerinin acılarını paylaşıyorum" ifadesini kullandı.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.