Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli akbank

Katar, Sıvılaştırılmış Doğal Gazı Çin Gemileriyle İhraç Edecek

Çinli gemi üreticisi Hudong Zhonghua, imâl ettiği dev sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemilerini Katar Petrol Şirketi’ne satacak. Çin Devlet Gemi Üretim Şirketi’ne (CSSC) bağlı Hudong Zhonghua ile Katar Petrol Şirketi (Qatar Petroleum) arasında bugün video konferans yöntemiyle bir imalât projesi imzalandı.


 
Proje kapsamında Katar Petrol Şirketi, Hudong Zhonghua’nın tasarlayıp ürettiği, 174 bin metreküp yük kapasiteli sıvılaştırılmış doğal gaz gemilerini satın alacak. Söz konusu gemilerin, muadillerinden 800 metreküp daha fazla yük kapasitesine sahip olduğu belirtildi. Yeni tip gemilerin, ayrıca daha az yakıt harcadığı kaydedildi. Hudong Zhonghua, şu ana dek toplam 21 LNG gemisi üretti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.